Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 16/4/2013

10:46 16/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η αντιπαράθεση της συντεχνίας Ελ-Σεν με το παράνομο πανεπιστήμιο Εγγύς Ανατολή, το χθεσινό χαλάζι που έπληξε σοβαρά την περιοχή της κεντρικής Μεσαορίας και η μη παροχή νερού στην περιοχή Καρπασίας είναι μερικά από τα κύρια θέματα που προβάλλουν οι πέντε τ/κ εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Κτυπούν στα φανερά», αναφέρει ότι κανένα από τα κόμματα, τις συντεχνίες και τις οργανώσεις δεν στήριξε τελικά τη συντεχνία Ελ-Σεν των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού » στην αντιπαράθεσή της με το παράνομο πανεπιστήμιο Εγγύς Ανατολή, το οποίο δεν πληρώνει το υπέρογκο ποσό

που χρωστά. Αλλού προβάλλει δηλώσεις του Αναπληρωτή Προέδρου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Σαλίχ Καπουσούζ, ότι η οικονομία του ψευδοκράτους είναι εξαιρετική, οι οποίοες προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις του πρόεδρου της συντεχνίας ΚΤΟΕΟΣ Ταχίρ Γκιοκτσεμπέλ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στην Τουρκία ο παγκοσμίου φήμης πιανίστας Φαζίλ Σάυ τιμωρήθηκε με 10 μήνες φυλάκισης με την κατηγορία ότι προσέβαλε δημοσίως τις θρησκευτικές αξίες.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Η φωνή του λαού), με τίτλο «Έτσι ήταν η μοίρα σου», γράφει ότι οι κάτοικοι του χωριού Τραχώνι πενθούν το χαμό του 27χρονου Φιράτ Μπαλτζί, ο οποίος από τεσσάρων χρονών αντιμετώπιζε νεφρική ανεπάρκεια. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το χθεσινό χαλάζι έπληξε σοβαρά την περιοχή της κεντρικής Μεσαορίας. Αλλού γράφει ότι ο Τούρκος Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού ήλθε στα κατεχόμενα για να συμμετέχει σε μια σειρά εκδηλώσεων.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Δεν υπάρχει ηρεμία για το Κόμμα Εθνικής Ενότητας», γράφει ότι το ρήγμα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος όλο και μεγαλώνει με συνεχόμενες προστριβές μεταξύ των μελών του. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την ίδια ώρα, αναφέροντας ότι ο 27χρονος Φιράτ Μπαλτζί, κάτοικος Τραχωνίου, έχασε τη ζωή του λόγω νεφρικής ανεπάρκειας και ο 44χρονος Γιλμάζ Ουνβέρ, κάτοικος Θέρμιας, λόγω καρδιακής ανεπάρκειας. Αλλού αναφέρει ότι η οικονομική οργάνωση «Οικονομικό Συμβούλιο» προειδοποιεί ότι, με τις πολιτικές διαμάχες στα κατεχόμενα, παραμελήθηκε η οικονομία και το ψευδοκράτος κατάντησε να είναι πολύ ακριβό.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Ο λαός επαναστατεί», γράφει ότι ισραηλινή εταιρία, που κλήθηκε από το ψευδοκράτος για να διορθώσει τη βλάβη που προκλήθηκε σε μονάδα επεξεργασίας νερού, δεν το έπραξε λόγω του ότι το ψευδοκράτος δεν έχει καταβάλει οποιαδήποτε πληρωμή εδώ και 23 μήνες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 38 χωριά στην περιοχή Καρπασίας να μείνουν χωρίς παροχή νερού. Αλλού γράφει ότι οι βαριές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν χθες το βράδυ έπληξαν σοβαρά την περιοχή Μεσαορίας και λόγω των καιρικών συνθηκών στην ίδια περιοχή ένα όχημα έπεσε από γέφυρα αλλά ο οδηγός δεν έπαθε κάτι σοβαρό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Οκάυ Όζτουρκ, ο οποίος συνελήφθηκε για τις πολλές ληστείες που έχει διαπράξει, διαπιστώθηκε ότι σε κάποιες περιπτώσεις ντυνόταν γυναίκα για να διαπράξει διάρρηξη.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Μας κτύπησε το χαλάζι», αναφέρει ότι το χθεσινοβραδινό ξαφνικό χαλάζι έπληξε σοβαρά την περιοχή της Μεσαορίας, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στο τμήμα πρώτων βοηθειών του «κρατικού» νοσοκομείου Αμμοχώστου χάθηκε το βιβλιάριο με τα προσωπικά δεδομένα όλων των ασθενών και ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Όπως αναφέρεται, στο συγκεκριμένο βιβλιάριο είναι καταγραμμένα και στοιχεία ασθενών που εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις. Αλλού αναφέρει ότι ο νέος “δήμαρχος” της κατεχόμενης Λευκωσίας Καντρί Φελλάχογλου δήλωσε ότι η κατάσταση του “δήμου” είναι πολύ χειρότερη από ότι περίμενε και ιδιαίτερα τα οικονομικά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα