Πυρκαγιές μαίνονται σε πολλά μέρη της Ελλάδας

14:42 8/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην περιοχή Ανεμοδούρι Αρκαδίας, στην Ελλάδα, όπου ζωντανεύει ο πύρινος εφιάλτης.

Στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά από το μεσημέρι της Τρίτης με τις Αρχές να δίνουν εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Ρούτση, Βουτσαράς, Καμαρίτσα και Σουλάρι, καθώς οι ισχυροί άνεμοι έγιναν αιτία για γρήγορη εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 135 πυροσβέστες με 59 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Η

πυρκαγιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ ένας εξ αυτών νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο ΚΑΤ και ακόμα μία γυναίκα νοσηλεύεται με εγκαύματα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Στο νοσοκομείο Τρίπολης, διακομίστηκαν με αναπνευστικά προβλήματα ο περιφερειάρχης πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Αθανάσιος Ρούμπος και τρεις πυροσβέστες.

Η καταστροφή είναι τεράστια, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις η φωτιά έχει καταστρέψει πάνω από 10.000 στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών με ελιές. Επίσης έχουν καεί πολλές αγροικίες σε όλη την περιοχή, αλλά και σπίτια μη μονίμων κατοίκων, ο αριθμός των οποίων ακόμα δεν είναι γνωστός.

Με το πρώτο φως της μέρας υπήρξε κινητοποίηση χερσαίων πυροσβεστικών δυνάμεων, με πολλά αυτοκίνητα από όλη τη νότια Ελλάδα καθώς και εναέριων μέσων που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού.
Λόγω της πυρκαγιάς, χωρίς ρεύμα είναι τα χωριά Ρούτση, Σουλάρι και Ανεμοδούρι, και  χωρίς νερό είναι τα χωριά Σουλάρι και Ραψομμάτη.

Πυρκαγιές ωστόσο μαίνονται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, καθώς φωτιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο Πικέρμι Αττικής και καίει χαμηλή βλάστηση. Επί τόπου έχουν σπεύσει 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Επίσης φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα στη θέση Σολωμού Κορινθίας, η οποία δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Στην κατάσβεση συμμετέχουν ισχυρές χερσαίες δυνάμεις με 18 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη που συνδράμουν το έργο τους από αέρος.

Σε εξέλιξη είναι ακόμα πυρκαγιά στη θέση Παπά Αλώνι στον Όλυμπο, όπου επιχειρούν 10 πυροσβέστες και 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Σε ύφεση είναι η φωτιά στο Μύρτο Ιεράπετρας, στην Κρήτη.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα