Παρέμβαση της ΕΕ προς Τουρκία ζητά η Α. Παπαδοπούλου

13:05 25/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Την παρέμβαση της ΕΕ προς την Τουρκία ζητά η Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου, επικαλούμενη συγκεκριμένες περιπτώσεις παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τοποθετηθεί στο κατά πόσο η Τουρκία, με τις κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικαιούται να συνεχίζει την ενταξιακή της πορεία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Κύπρια Ευρωβουλευτής διερωτάται, πότε και υπό ποιές προϋποθέσεις η Αγκυρα,

κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα μπορούσε να γίνει μέλος της ΕΕ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τέθηκε από την κ. Παπαδοπούλου ενώπιον της Κομισιόν η περίπτωση του δημοσιογράφου Ρετζέπ Οκόγοσου, ο οποίος κινδυνεύει με φυλάκιση μέχρι και πέντε χρόνια, επειδή επισκέφθηκε 53.848 φορές την ιστοσελίδα του πρακτορείου ειδήσεων «Φιράτ», που είναι γνωστή ως το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων του PKK.

Γίνεται επίσης λόγος για μια περίπτωση επιβολής ποινών φυλάκισης σε δύο γυναίκες ακαδημαϊκούς, οι οποίες παρενέβησαν για να σώσουν μια άλλη γυναίκα, που δεχόταν βίαια κτυπήματα από τον άντρα της στη μέση του δρόμου και προστίθεται ότι ποινές φυλάκισης επιβλήθηκαν τόσο στο σύζυγο, όσο και στην κακοποιημένη σύζυγο.

«Ολες οι ποινές τελικά ανεστάλησαν, χωρίς αυτό να δίνει απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα», συμπληρώνεται.

Ακόμη, γίνεται λόγος για μια τρίτη περίπτωση, όπου ο εισαγγελέας στα Αδανα απαίτησε τριετή ποινή φυλάκισης για ένα αγόρι που είχε συλληφθεί για κλοπή 13 αχλαδιών.

Η Ευρωβουλευτής θέτει εξάλλου και το θέμα των 500 μαθητών, που είναι φυλακισμένοι στην Τουρκία και για τους οποίους, κατά παράδοξο τρόπο, όπως αναφέρεται, δεν γίνεται αναφορά στην έκθεση προόδου της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα