Θέατρο Versus: Πυρά εναντίον Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού

11:05 25/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Το Θέατρο Versus με έκπληξη έλαβε γνώση ότι ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού αποφάσισαν όπως παραχωρήσουν  οίκημα στον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Θεοφάνους για τη δημιουργία Μουσικής Σχολής για παιδιά. Συγκεκριμένα, έχει παραχωρηθεί μέρος του αχρησιμοποίητου πλέον νηπιαγωγείου στον Άγιο Ιωάννη.

Το Θέατρο Versus, με επιστολή

του ημερ. 18/2/2010 προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού, ζητούσε όπως του παραχωρηθεί στέγη για τις πολιτιστικές δραστηριότητές του, όπως ήδη έχει πράξει με άλλα θέατρα της πόλης μας, σε ανάλογες περιπτώσεις, ο Δήμος.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου ήταν εντελώς αρνητική. «Συγκροτήματα και ομάδες με δεκάδες χρόνια ιστορίας και προσφοράς στην πόλη δεν έχουν ούτε οίκημα, ούτε στέγη, ούτε παραχωρημένο χώρο, αλλά ουδέποτε διανοήθηκαν να επιρρίψουν την ευθύνη στον Δήμο για το γεγονός αυτό».

Ο Δήμαρχος Λεμεσού και το Δημοτικό Συμβούλιο με τα πιο πάνω φαίνεται να γνωρίζουν πολύ καλά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολιτιστικοί φορείς αυτής της πόλης που για δεκαετίες παραμένουν άστεγοι και αστήρικτοι αλλά εξακολουθούν να παράγουν και να προωθούν τον πολιτισμό σε αυτή την πόλη.

Είναι λυπηρό και ενοχλητικό ο πιο μεγάλος Δήμος της χώρας μας να αφήνει στο έλεος της μοίρας τους τούς πολιτιστικούς φορείς της πόλης και να γυρίζει την πλάτη στα προβλήματά τους ενώ την ίδια στιγμή να προβαίνει στην παραχώρηση στέγης σε ανθρώπους οι οποίοι ξαφνικά θυμήθηκαν τη Λεμεσό επιστρέφοντας από τα reality show.

Σας λέμε κύριε Δήμαρχε αλλά και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν αρχίζουν και τελειώνουν στα καρναβάλια και στη γιορτή του κρασιού. Ουδέποτε ασχοληθήκατε σε βάθος με το θέατρο και γενικά τον πολιτισμό της πόλης μας. Ωστόσο θα περιμέναμε μια πιο δίκαιη και ίση μεταχείριση παρά μια κατάφωρη αδικία.

Ο πολιτισμός ΔΕΝ οικοδομείται με μικροπολιτικές και ισορροπίες συμφερόντων, ούτε θεμελιώνεται παραβιάζοντας κανόνες χρηστής διοίκησης και ίσης μεταχείρισης.

Ρωτάμε εμείς και κάθε καλόπιστος δημότης αυτής της πόλης:

Με ποιους κανόνες δεοντολογίας παραχωρήθηκε δημοτική περιουσία για αξιοποίησης της από το συγκεκριμένο πρόσωπο χωρίς να δοθεί αυτή η δυνατότητα σε όλους τους πολιτιστικούς φορείς της πόλης που δεν έχουν στέγη ή χώρο για τις δραστηριότητες τους; Δώστε στη δημοσιότητα τη γραπτή απόφαση σας, αν πιστεύετε ότι είναι δίκαιη, για το πιο πάνω θέμα ώστε να πληροφορηθεί ο κάθε δημότης.

Εμείς σας καταγγέλλουμε ότι παραβιάζετε θεσμούς και είστε υπόλογοι στους δημότες ψηφοφόρους. Καλούμε τη γενική ελέγκτρια και τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας να πάρουν θέση.

Διοικητικό Συμβούλιο

Θέατρο versus

Keywords
Τυχαία Θέματα