Παραποιούνται γεγονότα προς εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, λέει ο Βέργας

19:32 7/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Στόχο μιας “κατευθυνόμενης προσπάθειας παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης και παραποίησης των πραγματικών γεγονότων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα” αποτελούν “για ακόμη μία φορά” ο Δήμος Πάφου και ο ίδιος προσωπικά, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα των δεδικασμένων αποζημιώσεων για την κατεδάφιση του αναψυκτηρίου στο δημόσιο κήπο και της πρόθεσης του Υπουργείου Εσωτερικών να παραχωρήσει το Τουρκοκυπριακό τεμάχιο επί της Λεωφόρου Αποστόλου Παύλου στον ΟΣΥΠΑ,

“παρακάμπτοντας το δεδηλωμένο ενδιαφέρον της τοπικής αρχής για ιδία αξιοποίηση”, ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας αναφέρει ότι τόσο ο ίδιος όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, ενεργώντας και ως Πολεοδομική Αρχή, λαμβάνουν τις αποφάσεις τους με μοναδικό γνώμονα το ευρύτερο συμφέρον της Πάφου και των κατοίκων της.

Επίσης, προσθέτει, τα επιμέρους συμφέροντα των ιδιωτών, ακόμη μάλιστα και της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου, λαμβάνονται μεν υπόψη, ουδόλως όμως- όπως αναφέρει – μπορούν να καθορίσουν τις αποφάσεις τους.
“Δουλειά μας δεν είναι η εξυπηρέτηση του κάθε ιδιώτη επιχειρηματία ή οργανωμένου συνόλου που προσβλέπει σε ίδιον όφελος, όσο κατανοητό κι αν είναι αυτό. Εάν το συμφέρον του συμπίπτει με το ευρύτερο συμφέρον της πόλης μας, έχει καλώς, εάν όμως τα επιμέρους συμφέροντα αντιβαίνουν ή συγκρούονται με το δημόσιο συμφέρον και την πρόοδο της Πάφου, τότε –απλά και καθαρά- δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά”, αναφέρει.

Ο κ Βέργας αναφέρει επίσης πως η Πάφος “δεν μπορεί να καθίσταται όμηρος των διαφόρων επαγγελματικών, επιχειρηματικών ή άλλων συμφερόντων και επιδιώξεων. Αυτές τις αντιλήψεις και αυτές τις συμπεριφορές τις έχουμε ήδη πληρώσει ακριβά”.
Υπενθύμισε δε ενδεικτικά τις υποθέσεις του Δημοσίου Κήπου, “η υφιστάμενη κατάσταση του οποίου προσβάλει και εκθέτει την πόλη μας”, καθώς και της μαρίνας στα Πότιμα. Ας παραδειγματιστούμε προσθέτει “από τα λάθη μας και ας αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπίες και συμπεριφορές”.

Keywords
Τυχαία Θέματα