Για Γολγοθά των ΜμΕ ελέω τουριστικών διαταγμάτων κάνει λόγο η ΠΟΒΕΚ

18:06 7/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Για 4η φορά ελέω «Τουριστικών Διαταγμάτων» οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανεβαίνουν το Γολγοθά τους με συνεχώς αυξανόμενες παράπλευρες απώλειες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΒΕΚ.

« Οι δήθεν «τεμπέληδες» χιλιάδες αυτοεργοδοτούμενοι, μικρές και μεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις που δεν θέλουν να εργάζονται από τις 5 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ όλη την εβδομάδα συμπεριλαμβανομένης και της Κυριακής για να εξυπηρετούν τον καταναλωτή, όλοι αυτοί που δεν αντιλαμβάνονται το «συμφέρον» τους και δεν θέλουν να «κερδίσουν» που προτιμούν να μπαίνουν στην λίστα

των ανέργων. Θεέ μου τι «αχαριστία» επιδεικνύουν!», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Η ΠΟΒΕΚ διερωτάται κατά πόσο είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που φταίνε για την αύξηση της ανεργίας, τη μείωση του τζίρου και των πωλήσεων, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα ψηλά επιτόκια, την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και για τόσα άλλα κακά και όχι η Κυβέρνηση μέσω της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Αναφέρεται επίσης ότι με τα τουριστικά διατάγματα καμιά δεκαριά πολυεπιχειρήσεις – αλυσίδες υπεραγορών αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους.

«Το ηφαίστειο που λέγεται μικρομεσαίες επιχειρήσεις – ραχοκοκαλιά της οικονομίας είναι έτοιμο να εκραγεί. Οι αντοχές έχουν εξαντληθεί, περιθώρια δεν υπάρχουν. Οι ετσιθελικές πολιτικές των μονομερών διαταγμάτων δεν γίνονται πλέον ανεκτές. Στην Ευρώπη του σήμερα κυριαρχεί η πολιτική του διαλόγου, της διαφάνειας και της συναίνεσης», αναφέρεται.

Η Κυβέρνηση, αναφέρει, είναι υποχρεωμένη και έχει την ευθύνη να ακούσει και να σεβαστεί την άποψη όλων των εμπλεκομένων και δη των πολλών, προσθέτοντας ότι κανείς δεν νομιμοποιείται να επιβάλει τις θέσεις του μέσω διαταγμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα