Παραιτήθηκε ο Κουντρέτ Οζερσάι

16:13 8/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο σύμβουλος του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου για το Κυπριακό Κουντρέτ Οζερσάι παραιτήθηκε.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οζερσάι έδωσε την παραίτησή του στον κ. Εργολου και το ανακοίνωσε μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας και μέσω twitter.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, ο κ. Οζερσάι θεωρεί ότι ως ακαδημαϊκός έχει το δικαίωμα να συμβάλλει σε νέες πρωτοβουλίες και κινήματα και ότι κάτι τέτοιο δεν είναι επιζήμιο για το έργο που επιτελεί.

Η διαφορά απόψεων που έχει με τον

κ. Ερογλου όσον αφορά στην ανάμειξή του με το νέο κίνημα «Συγκεντρωνόμαστε» είναι γνωστή, αναφέρει, προσθέτοντας ότι κατανοεί ότι το να συνεχίσει τα καθήκοντά του μετά από αυτή τη διαφωνία δεν είναι σωστό.

Παράλληλα, ο κ. Οζερσάι εκφράζει τη θέση ότι δεν θα παρουσιαστούν οι οποιεσδήποτε δυσκολίες στη διαδικασία, αφού αυτή κατά τον ίδιο έχει μετατραπεί σε μια διαδικασία μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης λόγω του πολιτικού κλίματος στην ε/κ πλευρά και τις εσωτερικές δυναμικές της διαδικασίας.

Εκφράζει την ετοιμότητά του εκ της ιδιότητάς του ως ακαδημαϊκού να βοηθήσει αυτούς που θα αναλάβουν τα καθήκοντά του.

Από το 2010 που ανέλαβε ως εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων ήταν εμφανής η προσπάθεια του για εξεύρεση μιας διαρκούς λύσης που θα προστατεύει τα δικαιώματα των Τ/κ στην Κύπρο.

«Η εξουσία, οι θέσεις, είναι προσωρινές», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «αυτό που είναι μόνιμο είναι η υπηρεσία που προσφέρουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα