Πανικός λόγω ανεύρεσης διαβρωμένου υλικού στη Λάρνακα

16:03 8/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αναστάτωση και ανησυχία έχει προκαλέσει στην οδό Ικαρίας στην περιοχή Κρασιά στη Λάρνακα, η ανεύρεση διαβρωμένου υλικού, το οποίο εντοπίστηκε χθες το απόγευμα, κατά τη διάρκεια εκσκαφών που γίνονταν για το αποχετευτικό σύστημα της πόλης. Πιστεύεται ότι το υλικό χρησιμοποιείτο για γόμωση καπνογόνων πριν από το 1974.

Εμπειρογνώμονες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κλήθηκαν αμέσως στη περιοχή και έλαβαν δείγματα προκειμένου να σταλούν στο Κρατικό Χημείο του κράτους για ταυτοποίηση. Η περιοχή αποκλείστηκε από την Αστυνομία και δόθηκαν οδηγίες στους κατοίκους

να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λίζα Κεμιτζιή, «το υλικό που έχει ανευρεθεί έχει περισυλλεγεί όλο και δείγμα έχει σταλεί στο Γενικό Χημείο του κράτους για ταυτοποίηση. Το υπόλοιπο υλικό έχει ήδη καταστραφεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία».

Πρόσθεσε ότι «ο χώρος που ανευρέθηκε το υλικό έχει παραδοθεί στον εργολάβο προκειμένου να συνεχίσει τις εργασίες για το αποχετευτικό σύστημα. Το υλικό ανευρέθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών που γίνονταν για το αποχετευτικό σύστημα της Λάρνακας. Αμέσως μετά την ανακάλυψη του υλικού τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέβησαν επί τόπου, ένα χημικό, ένα βυτιοφόρο και το όχημα αναπνευστικών συσκευών».

Η κ. Κεμιτζιή σημείωσε ότι «οι πυροσβέστες φέροντας πλήρη προστατευτική στολή παρέλαβαν το υλικό το οποίο εστάλη στο Κρατικό Χημείο. Η ποσότητα του συγκεκριμένου υλικού, το οποίο προς το παρών δεν γνωρίζουμε τι είναι, δεν ήταν μεγάλη» και δεν εμπεριείχε κινδύνους.

Ανέφερε ακόμα ότι ”το υλικό συγκεντρώθηκε και στάλθηκε στο Κρατικό Χημείο για ανάλυση με τη βοήθεια της Αστυνομίας”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είπε ότι «η πρώτη εκδοχή του Κρατικού Χημείου ήταν ότι το υλικό είναι φωσφορούχο αλουμίνιο. Ωστόσο, το Κρατικό Χημείο ζήτησε πιο μεγάλη ποσότητα του υλικού το οποίο και παραδόθηκε σήμερα και αναμένουμε την τελική ανάλυση του Χημείου για να μάθουμε την ακριβή ονομασία του συγκεκριμένου υλικού».

Keywords
Τυχαία Θέματα