Παραιτήθηκε η κ. Παπακωνσταντίνου από το ΤΑΙΠΕΔ λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

16:49 2/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Παραιτήθηκε από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου –ΤΑΙΠΕΔ- η Ελένη Παπακωνσταντίνου, ξαδέλφη του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, λόγω της ανάμιξης του ονόματός της στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Η κ. Παπακωνσταντίνου είχε αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση από τον Φεβρουάριο του 2012 αντικαθιστώντας το μέλος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Η επιστολή παραίτησής

της πρωτοκολλήθηκε. Σε αυτήν η κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι η επαγγελματική της πορεία είναι γνωστή και ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει πράγματι την εμπλοκή του ονόματός της στην υπόθεση. Επίσης, όσον αφορά στον λογαριασμό που εμφανίζεται να έχει στην τράπεζα HSBC, λέει ότι είναι «νόμιμη περιουσία» της ιδίας και του συζύγου της. Συμπληρώνει, όμως, ότι υπέβαλλε την παραίτησή της για να μην δημιουργήσει εμπόδια στη λειτουργία του Ταμείου.

Η παραίτηση της κ. Παπακωνσταντίνου γίνεται ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, η οποία θα διερευνήσει ενδεχόμενος ποινικές ευθύνες του πρώην Υπουργού Οικονομικών για τη διαγραφή από τη λίστα Λαγκάρντ των ονομάτων τριών συγγενών του, μεταξύ των οποίων και η κ. Παπακωνσταντίνου.

Η διαδικασία αναμένεται να εξελιχθεί με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Σύμφωνα με τις διατυπώσεις που περιλαμβάνονται στο κείμενο που κατέθεσαν από κοινού τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, η προοπτική παραπομπής του Γιώργου Παπακωνσταντίνου είτε σε τακτικό είτε σε ειδικό δικαστήριο δεν είναι διόλου απίθανη, αφού αφήνεται ανοιχτός ο δρόμος για κάτι τέτοιο ακόμη και αν θεωρηθεί ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις παραγραφής του αδικήματος.

Ήδη έχουν υπογράψει το κείμενο 71 βουλευτές από τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Το πιθανότερο είναι η πρόταση να συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής μεταξύ 14 – 18 Ιανουαρίου. Ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου, σε δήλωσή του, υποστηρίζει ότι η πρόταση παραπομπής του απαρτίζεται από ανακριβή στοιχεία και ότι ο ίδιος δεν έχει την πρόθεση να γίνει η «πρόθυμη Ιφιγένεια κανενός»

Keywords
Τυχαία Θέματα