Παραίτηση των υπουργών της από την κυβέρνηση αποφάσισε η ΔΗΜΑΡ

16:12 21/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την εισήγηση του Προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη, να αποσύρει η ΔΗΜΑΡ τους Υπουργούς της από την Ελληνική Κυβέρνηση, υιοθέτησαν σε ψηφοφορία τους η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος.

Η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά

ανοίγει το δρόμο για νέο σχήμα δικομματικής συνεργασίας, με τη συμμετοχή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ο ανασχηματισμός αναμένεται τις επόμενες μέρες, ενώ θα υπάρξει σύμφωνα με πληροφορίες και συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου με τον κ. Σαμαρά – ενδεχομένως και σήμερα – προκειμένου να επικαιροποιηθεί η προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης και να συμφωνηθεί η διανομή των υπουργικών θέσεων.

Παρά τις διαφωνίες οι οποίες εκφράστηκαν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, μεταξύ των οποίων ήταν του Βασίλη Οικονόμου και του Γρηγόρη Ψαριανού, η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της άποψης του κ. Κουβέλη και ως εκ τούτου αναμένεται άμεσα η παραίτηση των υπουργών της κυβέρνησης που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ και είναι ο Αντώνης Ρουπακιώτης (Υπουργός Δικαιοσύνης), ο Αντώνης Μανιτάκης (Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης), η Φωτεινή Σκοπούλη (υφυπουργός Υγείας) και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου (υφυπουργός Παιδείας).

Όσον αφορά την στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά σε κρίσιμες αποφάσεις στη Βουλή των Ελλήνων, αυτό αναμένεται να αποφασίζεται κατά περίσταση. Θυμίζουμε ότι η κυβερνητική κρίση, η οποία παρολίγο να οδηγήσει σε εκλογές δημιουργήθηκε με αφορμή το θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ και την αδυναμία των κυβερνητικών εταίρων να καταλήξουν σε συμφωνία για το θέμα χθες το βράδυ, γεγονός που προκάλεσε ραγδαίες εξελίξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα