Εξοικονομήσεις στη διπλωματική υπηρεσία ενέκρινε η Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής

16:12 21/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Καταργείται το δικαίωμα των μελών της διπλωματικής υπηρεσίας που υπηρετούν στο εξωτερικό για πληρωμένα ναύλα για διακοπές στην Κύπρο, στο πλαίσιο των εξοικονομήσεων λόγω οικονομικής κρίσης.

Η Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής ενέκρινε κατά τη σημερινή της συνεδρία τροποποιητικούς κανονισμούς που αφορούν τη διπλωματική υπηρεσία του κράτους, υπό το πρίσμα της προσπάθειας για εξοικονομήσεις.

Όπως

δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίας ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Πρόδρομος Προδρόμου, «γίνονται προσπάθειες για δρακόντειες εξοικονομήσεις από τη διπλωματική υπηρεσία», ενώ πρόσθεσε ότι οι τροποποιητικοί κανονισμοί θα διευκολύνουν τη λειτουργία της υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, είπε ότι καταργείται το δικαίωμα των διπλωματικών υπαλλήλων σε πληρωμένα ναύλα κατά τη διάρκεια της τετραετούς ή πενταετούς τοποθέτησης τους στο εξωτερικό, με σκοπό τις διακοπές στην Κύπρο.

Συμπλήρωσε ότι οι υπόλοιπες τροποποιήσεις αφορούν τη διάρκεια των τοποθετήσεων στο εξωτερικό και αν και δεν συνεπάγονται άμεσα εξοικονομήσεις, είναι αναγκαίες για να λειτουργήσει η διπλωματική υπηρεσία μέσα στις συνθήκες των εξοικονομήσεων.

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε εξάλλου ότι η Επιτροπή προτίθεται να εγγράψει θέμα για εξοικονομήσεις στη στέγαση διπλωματικών υπηρεσιών στο εξωτερικό. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι εμπορικές αποστολές, ή οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας στεγάζονται σε άλλα κτίρια ή ακόμη και σε άλλες πόλεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα