Τη διαχείριση των ιατρικών αποβλήτων της Λεμεσού συζήτησε η Επιτροπή Περιβάλλοντος

15:39 21/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Θετικά αντικρίζει το Υπουργείο Εσωτερικών το ενδεχόμενο να δοθεί άδεια για ταφή των ιατρικών αποβλήτων της Λεμεσό στα ΧΥΤΑ Πάφου ή Κόσης, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος Αδάμος Αδάμου.

Η Επιτροπή συζήτησε το θέμα, μετά από αναφορές στον ημερήσιο Τύπο για παράνομη ρίψη ιατρικών αποβλήτων στο σκυβαλότοπο στο Βατί Λεμεσού.

Ο κ. Αδάμου είπε ότι συζητήθηκε το κατά πόσο προκύπτει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, καθώς οι σακούλες στις οποίες είχαν τοποθετηθεί τα

απόβλητα είχαν σπάσει.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Επιτροπής, η εταιρεία που ανέλαβε τη συλλογή και επεξεργασία των αποβλήτων τα είχε επεξεργαστεί πρωτύτερα, δηλαδή τα είχε αποστειρώσει πριν την τοποθέτησή τους σε σακούλες.

Συμπλήρωσε ότι τα απόβλητα δεν θα έπρεπε να καταλήξουν στο Βατί, αλλά να θάβονται στα ΧΥΤΑ είτε της Πάφου είτε της Κόσης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, το αίτημα της εταιρείας προς το ΧΥΤΑ Πάφου απορρίφθηκε, με την αιτιολογία ότι εκεί θάβονται μόνο τα απόβλητα της Επαρχίας Πάφου.

Ο κ. Αδάμου είπε ότι όσο συνεχίζεται η κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Πεντάκωμο, ζήτησε από την Επίτροπο Περιβάλλοντος να δοθεί άδεια για ταφή των ιατρικών αποβλήτων της Λεμεσού στην Πάφου ή την Κόση, αίτημα, που όπως είπε, έγινε δεκτό.

Συμπλήρωσε ότι η ίδια η Επίτροπος Ιωάννα Παναγιώτου μετέφερε την πρόταση στον Υπουργό Εσωτερικών, που έχει αρμοδιότητα για να δώσει λύσεις στο θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα