Παπαδήμος: Η εκταμίευση της 6ης δόσης προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης

13:05 12/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η εκταμίευση της έκτης δόσης είναι προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης, δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Παράλληλα, ζήτησε συνεργασία και αλληλεγγύη από τα μέλη της κυβέρνησης ώστε να προχωρήσει η ψήφιση της δανειακής σύμβασης και να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Παπαδήμος

έκανε λόγο για μεγάλες προκλήσεις, οι πρώτες από τις οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσα στην εβδομάδα που έρχεται και πρόσθεσε ότι η επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης απαιτεί πολλές και σύνθετες ενέργειες μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα κατά τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να ετοιμάσουν σημειώματα με τις προτάσεις τους για τις προτεραιότητες των υπουργείων τους, ώστε να συμπεριληφθούν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, οι οποίες, πιθανότατα, θα αναγνωστούν το απόγευμα της Δευτέρας.

Τις τέσσερις βασικές προτεραιότητες του οικονομικού επιτελείου της νέας κυβέρνησης προδιέγραψε, σε δηλώσεις του μετά το υπουργικό συμβούλιο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Την Παρασκευή ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η νέα κυβέρνηση, η οποία, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, απαρτίζεται από 48 άτομα, ενώ τη μεγάλη πλειονότητα αποτελούν τα μέλη του απερχόμενου υπουργικού συμβουλίου.

Νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση είναι οι υπουργοί Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, Υποδομών Μάκης Βορίδης, Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα