Μισό εκατομμύριο τα έσοδα στο Δήμο Πάφου από πολιτικούς γάμους

13:05 12/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Εκατοντάδες νεαρά ζευγάρια, κυρίως από την Αγγλία, τη Ρωσία και το Ισραήλ, επιλέγουν την Πάφο για να τελέσουν το γάμο τους, και μόνο στο Δήμο Πάφου τελούνται κάθε χρόνο πέραν των χιλίων πολιτικών γάμων, σύμφωνα με τη Δημοτική Σύμβουλο στο Δήμο Πάφου Κατερίνα Χαραλαμπίδου.

H κ. Χαραλαμπίδου δήλωσε ότι τα έσοδα του Δήμου Πάφου από τους πολιτικούς γάμους αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Η τέλεση πολιτικών γάμων, είπε, αποτελεί ένα ζωτικής σημασίας τομέα

για την τοπική Αρχή Πάφου αφού επιφέρει σημαντικά έσοδα στο Δήμο ενώ παράλληλα συμβάλει στην προβολή της πόλης της Πάφου καθώς και στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος.

Πρόσθεσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει αυξηθεί η προτίμηση της Πάφου από μελλόνυμφους εξαιτίας του γεγονότος ότι οι πολιτικοί γάμοι, πέραν από το Δημοτικό Μέγαρο, μετά από συναίνεση του Τμήματος Αρχαιοτήτων μπορούν να τελεσθούν πλέον τόσο στο χώρο της πλατείας όσο και στο ίδιο το Μεσαιωνικό κάστρο, στο αρχαίο ωδείο και στο εθνογραφικό μουσείο, ή ακόμα σε μικρά κρουαζιερόπλοια που αποτελεί, όπως είπε, ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη το γεγονός αυτό ειδικά τώρα σε περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα