ΟΟΣΑ: Ενισχύθηκε η ανάπτυξη στις προηγμένες οικονομίες και ανέκαμψε η Ευρωζώνη

18:20 22/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ενισχύθηκε η ανάπτυξη στις προηγμένες οικονομίες το δεύτερο τρίμηνο του 2013, καταγράφοντας ρυθμό ανάπτυξης 0,5%, από 0,3% στις αρχές του έτους, με την Ευρωζώνη να παρουσιάζει μια σημαντική ανάκαμψη, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ο ΟΟΣΑ αναφέρει ότι η οικονομία της Ευρωζώνης έχει επανέλθει σε ανάπτυξη της τάξης του 0,3% το β’ τρίμηνο, από συρρίκνωση της τάξης του 0,3% το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας ότι αυτή είναι η πρώτη αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης “από το τρίτο τρίμηνο του 2011″.

Η ενίσχυση της ανάπτυξης προήλθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και τη Βρετανία, καθώς και από τη σημαντική ανάκαμψη της Γαλλίας, αναφέρει, με βάση προκαταρτικά του στοιχεία ο ΟΟΣΑ, σημειώνοντας, ωστόσο, την επιβράδυνση της ανάπτυξης που παρουσίασε η ιαπωνική οικονομία.

Ο διεθνής οργανισμός, ο οποίος είναι ένα φόρουμ έρευνας και πολιτικής για 34 κορυφαίες δημοκρατικές οικονομίες, αναφέρει ότι η βρετανική οικονομία παρουσίασε ανάπτυξη 0,6% και η αμερικανική οικονομία ανάπτυξη 0,4%. Και οι δύο οικονομίες είχαν καταγράψει ανάπτυξη της τάξης του 0,3% το πρώτο τρίμηνο.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Γερμανίας (ΑΕΠ), αυξήθηκε κατά 0,7% από μηδενική ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο. Προσθέτει ότι η Γαλλία κατέγραψε ανάπτυξη της τάξης του 0,5%, από συρρίκνωση 0,2%.

Η ανάπτυξη στην Ιαπωνία, ωστόσο, επιβραδύνθηκε κατά την ίδια περίοδο, σε 0,6%, από 0,9%, σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό, ενώ η οικονομία της Ιταλίας συρρικνώθηκε για όγδοο συνεχόμενο μήνα, κατά 0,2%, από συρρίκνωση 0,6% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Σε ετήσια βάση, ο ΟΟΣΑ αναφέρει ότι η παραγωγή μεταξύ των μελών του αυξήθηκε κατά 0,9%.

Keywords
Τυχαία Θέματα