Ομήρου: Το 2013 θα πρέπει να ξεκινήσει η εφαρμογή του ΓΕΣΥ

15:49 20/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για υπερεπείγουσα αναγκαιότητα εισαγωγής του ΓΕΣΥ, ενός οράματος που παραμένει ανεκπλήρωτο από τη δεκαετία του 1960, έκανε λόγο σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, επισημαίνοντας μάλιστα ότι το 2013 πρέπει να αποτελέσει το χρόνο μέσα στον οποίο οριστικά και αμετάκλητα θα ξεκινήσει η εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

«Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια άλλης αναμονής, άλλης κωλυσιεργίας, αναστολών και δισταγμών για την υλοποίηση αυτού του οράματος το οποίο θα εξυπηρετήσει

το σύνολο του κυπριακού λαού» δήλωσε ο κ. Ομήρου μετά από συνάντηση του με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Τονίζοντας πως τα κρατικά νοσηλευτήρια λόγω της τρομακτικής πίεσης που δέχονται από την αύξηση των ασθενών που προσέρχονται εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης έχουν υπερβεί τα όρια τους αλλά και πως και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και οι ιδιώτες γιατροί στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις, και μέσω του ΠΙΣ που τους εκπροσωπεί, την ανάγκη εισαγωγής του ΓΕΣΥ, ο Πρόεδρος της Βουλής υπέδειξε πως είναι αδιανόητο η Κύπρος, ουσιαστικά να είναι η μόνη χώρα της ΕΕ, που δεν διαθέτει ένα γενικό σχέδιο υγείας που να καλύπτει ολόκληρο τον πληθυσμό.

Διαβεβαίωσε τέλος ότι η Βουλή στηρίζει και μέσω των αρμοδίων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών αλλά και σε επίπεδο Ολομέλειας την ανάγκη να προχωρήσει το ΓΕΣΥ, επισημαίνοντας ότι το 2013 πρέπει να αποτελέσει το χρόνο μέσα στον οποίο οριστικά και αμετάκλητα θα ξεκινήσει η εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Ανδρέας Δημητρίου, αφού ανέφερε ότι η σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής εντάσσεται στα πλαίσια της εκστρατείας που έχει αναλάβει ο ΠΙΣ για προώθηση του ΓΕΣΥ, έκανε λόγο και αυτός με τη σειρά του για την αναγκαιότητα άμεσης εφαρμογής του ΓΕΣΥ.

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ είπε ότι η εφαρμογή του ΓΕΣΥ είναι επιτακτική και λόγω οικονομικής κρίσης η οποία έχει συμβάλει στην όξυνση των προβλημάτων στον τομέα της υγείας.

Σημείωσε ότι για τον ΠΙΣ, τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας θα λυθούν μόνο με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, το οποίο θα δώσει την ευκαιρία για μια αναβαθμισμένη και σωστή παροχή φροντίδας στον ιατρικό κόσμο αλλά και σωστή αξιοποίηση του δυναμικού που υπάρχει στην Κύπρο, τόσο στον κρατικό όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Ανέφερε ακόμη ότι ο ΠΙΣ έχει σχεδόν ολοκληρώσει τον κύκλο επαφών του με κόμματα και υποψηφίους Προέδρους, με όλους να διαβεβαιώνουν για την αναγκαιότητα εφαρμογής του ΓΕΣΥ και εξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι «δεν θα μείνουμε μόνο στα λόγια».

Keywords
Τυχαία Θέματα