Δηλώσεις Λαμασούρ για τον προϋπολογισμό του 2013

15:49 20/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν κάνω ποτέ προγνωστικά πριν από οποιοδήποτε αγώνα, απλώς λαμβάνω μέρος σε αυτόν, δήλωσε σήμερα μιλώντας σε δημοσιογράφους στο ΕΚ στο Στρασβούργο, ο Επικεφαλής της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου, Γάλλος Ευρωβουλευτής Αλέν Λαμασούρ.

Ο κ. Λαμασούρ είχε ρωτηθεί για την πορεία των διαβουλεύσεων για τον προϋπολογισμό του 2013 μετά την πρόσφατη εμπλοκή με αφορμή το αίτημα για συνεισφορές προκειμένου να κλείσει η τρύπα των 8,9 δισεκατομμυρίων ευρώ που λείπουν από τον φετινό προϋπολογισμό.

Γερμανία, Γαλλία,

Βρετανία, Σουηδία, Ολλανδία, Φινλανδία, Δανία και Αυστρία ζητούσαν την επανατοποθέτηση των πιστώσεων που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί και οι οποίες εκτιμώνται στα 15 δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να μην υποχρεωθούν να δώσουν και πάλι χρήματα.

Ο κ. Λαμασούρ στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ανέφερε ότι είναι ξεκάθαρο αυτή τη στιγμή ότι κάθε κράτος –μέλος συμπεριφέρεται εγωιστικά, γιατί με βάση το υπάρχον σύστημα, οι πόροι για τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού προέρχονται από τις συνεισφορές των κρατών μελών.

Ερωτηθείς για τη στάση της Βρετανίας που ζητά μείωση του προϋπολογισμού ακόμη και πάγωμά του, ο κ. Λαμασούρ απάντησε χαρακτηριστικά ότι εάν επιθυμείς να έχεις επιρροή σε ένα κλαμπ στο οποίο ανήκεις, πρέπει να συμμετέχεις πλήρως και να παίζεις με τους κανόνες του παιγνιδιού, λέγοντας ότι δεν γίνονται αποδεκτές οι ασάφειες από πλευράς μιας χώρας όπως είναι η Βρετανία.

Ο Γάλλος Ευρωβουλευτής σημείωσε ακόμη ότι και οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να αναρωτηθούν για τη στάση του Λονδίνου, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το περιεχόμενο και τη διάρθρωση του προϋπολογισμού όταν ένα κράτος μέλος στέλλει μηνύματα για ενδεχόμενη αποχώρηση ή διαφορετική σχέση με την οικογένεια στην οποία ανήκει.

Ο κ. Λαμασούρ ανέφερε ότι σε μια διαβούλευση όλα είναι στο τραπέζι και γίνεται διαπραγμάτευση, λέγοντας ότι οι πολέμιοι της αύξησης του προϋπολογισμού, πρέπει να είναι και οι ισχυρότεροι υπέρμαχοι της άποψης για νέους πόρους ώστε να αντικατασταθούν οι εθνικές συνεισφορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα