Ομήρου: Καθολική συστράτευση και όχι κομματικοί ανταγωνισμοί για οικονομία

13:57 22/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έκκληση για καθολική συστράτευση και αποφυγή κομματικών ανταγωνισμών για την οικονομία, απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου , επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όλων των πολιτικών κομμάτων και με τη συμμετοχή όλων των θεσμών που σχετίζονται με την οικονομία του τόπου.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον Επίτροπο Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών Πόλυ Μιχαηλίδη,

ο κ. Ομήρου είπε ότι πρέπει να γίνει ανταλλαγή απόψεων για αντιμετώπιση των ακόμη πιο δυσμενών εξελίξεων υπό το φως και της κατάστασης στην Ελλάδα.

«Είμαστε σε μια ώρα δύσκολη σε ό,τι αφορά την οικονομία και χωρίς ισχυρή οικονομία δεν μπορούμε να προσβλέπουμε σε δικαίωση των προσδοκιών και των στόχων του κυπριακού ελληνισμού για σωστή και δίκαιη λύση , είναι ώρα της συλλογικής ευθύνης και όχι ώρα των κομματικών ανταγωνισμών , ώρα της καθολικής συστράτευσης», είπε ο κ. Ομήρου.

Εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει ανταπόκριση στην έκκλησή του για σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , υπό το φως , όπως είπε, των οξυνόμενων προβλημάτων και των ορατών κινδύνων.

Σε ό,τι αφορά την συζήτηση για τον τραπεζικό τομέα και τις διάφορες ευθύνες, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι δεν μπορεί να υπάρχει ισοπεδωτική προσέγγιση, ούτε και μπορεί να γίνονται συλλήβδην επιθέσεις και αναφορές για τους τραπεζίτες.

«Εχω ασκήσει κριτική για συγκεκριμένους χειρισμούς που υπήρξαν σε συγκεκριμένη τράπεζα κάτω από συγκεκριμένη διοίκηση, αλλά πρέπει να προσέξουμε, αν δίνουμε μήνυμα στο εξωτερικό και εσωτερικό ότι έχουμε να κάνουμε με ένα τραπεζικό σύστημα το οποίο είναι ασθενές , οι επιπτώσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα για το οποίο όλοι δηλώνουμε ότι αποτελεί την ναυαρχίδα της οικονομίας μας, θα είναι πράγματι τραγικές», τόνισε.

Ο κ. Ομήρου απηύθυνε μήνυμα για προσεκτικές δηλώσεις και πράξεις γύρω από τις ευθύνες, γιατί αυτές δεν είναι ευθύνες ισοπεδωτικές αλλά αφορούν, όπως ανέφερε, μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, μιας συγκεκριμένης διοίκησης συγκεκριμένης τράπεζας.

«Δεν πρέπει να υπάρχει ισοπέδωση γιατί θα κλάψουμε επί ερειπίων», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα