Ομαλή έναρξη του νέου σχολικού έτους και για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

11:57 11/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στη διαπίστωση για καλή έναρξη του νέου σχολικού έτους και για τα Γυμνάσια και Λύκεια τη Κύπρου, προέβη σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Γιώργος Δημοσθένους, στη διάρκεια επίσκεψής του στο Γυμνάσιο Διανέλλου και Θεοδότου, στο Στρόβολο Λευκωσίας, όπου και καλωσόρισε τόσο τα παιδιά της Α΄ τάξης και τους γονείς τους που τα συνόδευσαν σήμερα, πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, αλλά και τους παλαιότερους μαθητές, που συνεχίζουν εφέτος σε ανώτερη τάξη τη  φοίτησή τους, καθώς και τους εκπαιδευτικούς.

Ο Υπουργός, αφού χαιρέτισε την πρώτη συγκέντρωση των μαθητών και των καθηγητών στο προαύλιο του σχολείου, παρακάθισε σε σύσκεψη στο γραφείο του Διευθυντή και ακολούθως περιηγήθηκε των χώρων του σχολείου, μπήκε σε αίθουσες διδασκαλίας χαιρετώντας έναν προς έναν τους μαθητές και τις μαθήτριες και, συνομιλώντας μαζί τους, απηύθυνε συμβουλές και έδωσε διευκρινίσεις για το ρόλο του σχολείου και το σκοπό γενικότερα της εκπαίδευσης.

“Πάρτε τις γνώσεις που χρειάζεστε και που με τόση αγάπη και σεβασμό θα σας προσφέρουν οι καθηγητές σας, οι οποίοι είναι από τους πιο μορφωμένους και καταρτισμένους εκπαιδευτικούς και ευρίσκονται πολύ υψηλά στην αξιολόγηση ως προς τις γνώσεις, τις δεξιότητες, το μεράκι και την αγάπη για το λειτούργημά τους”, είπε ο κ. Δημοσθένους, απευθυνόμενος στα παιδιά.

“Είμαι βέβαιος”, πρόσθεσε, “ότι ο σεβασμός κερδίζεται και δεν επιβάλλεται, αλλά οι καθηγητές και οι δάσκαλοι αυτού του τόπου, χωρίς να το απαιτήσουν, μπορούν να κερδίσουν το δικό σας σεβασμό και τη δική σας αγάπη”.

Μεταξύ άλλων, ο Υπουργός αναφέρθηκε και σε ένα παλαιό αίτημα του σχολείου για τη δημιουργία Αίθουσας Πολλαπλών Δραστηριοτήτων, δηλώνοντας ότι σύντομα θα αρχίσει να κατασκευάζεται, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσφορών και της ανάθεσης του έργου.

“Σήμερα, απλώς, διαπιστώνουμε”, δήλωσε αργότερα ο Υπουργός Παιδείας στους δημοσιογράφους, “ότι η καλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, που βιώσαμε χθες, επιβεβαιώνεται και με την έναρξη των μαθημάτων στα Γυμνάσια και στα Λύκεια”.

Σε ερώτηση εάν, στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Γυμνάσιο, ενημερώθηκε για τυχόν ελλείψεις και τί άλλο νομίζει ο ίδιος ότι χρειάζεται το σχολείο, εκτός της Αίθουσας Πολλαπλής Χρήσης, την κατασκευή της οποίας ήδη εξήγγειλε με την ομιλία του στη συγκέντρωση των μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου, ο κ. Δημοσθένους είπε ότι ενημερώθηκε και “για κάποια βιβλία που αναμένουν”.

“Με άμεση επικοινωνία που είχα με τις Αποθήκες του Υπουργείου Παιδείας”, συνέχισε, “έχει φύγει ήδη άτομο από το σχολείο, για να παραλάβει τα τελευταία βιβλία και, έτσι, κλείνουμε με το θέμα των βιβλίων και όχι μόνο σε αυτό το σχολείο”.

“Αυτήν τη στιγμή”, δήλωσε ο κ. Δημοσθένους, “ευρισκόμαστε σε μία μεγάλη κινητικότητα, προκειμένου όλα τα βιβλία, σήμερα, να έχουν φθάσει στον προορισμό τους, διότι εμείς έχουμε παραλάβει το εκατόν τοις εκατόν των βιβλίων, είτε αυτά ετοιμάζονται και εκτυπώνονται στην Κύπρο είτε αυτά που αναμέναμε από την Ελλάδα”.

Ερωτηθείς, επίσης, σχετι

Keywords
Τυχαία Θέματα