Αναβάθμιση της Πιαλέ Πασιά στη Λάρνακα

11:07 11/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Άρχισαν από χθες οι εργασίες για την αναβάθμιση της παραλιακής οδού Πιαλέ Πασιά, παρά το γεγονός ότι ένας από τους εστιάτορες, υπέβαλε ένσταση και αρνείτο να μετακινηθεί. Η Αρχή Ηλεκτρισμού προχώρησε σε διακοπή της παροχής ρεύματος και ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών οδεύει προς επίταξη του υποστατικού, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης

ανέφερε ότι «με χαρά πρέπει να πω ότι άρχισαν από χθες Δευτέρα τα κατασκευαστικά έργα για την Πιαλέ Πασιά, ένα έργο η αναβάθμιση του οποίου δεν αφορά μόνο οδικό δίκτυο, αλλά αφορά την αναβάθμιση ολόκληρου του παραλιακού μας μετώπου και συνέχεια των Φοινικούδων. Είχαμε την συνεργασία των επηρεαζόμενων κατόχων υποστατικών τα οποία θα κατεδαφιστούν ή έχουν κατεδαφιστεί άμεσα».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «υπάρχει ένα μικρό θέμα με  έναν από τους εστιάτορες διότι υπάρχει διάταγμα Δικαστηρίου, όσον αφορά την αποζημίωση που θα λάβει. Εχουμε όμως ήδη προχωρήσει σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών σε επίταξη και έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες που χρειάζεται προκειμένου να ολοκληρωθεί και αυτή η λεπτομέρεια».

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Λουρουτζιάτης απάντησε πως «η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου έχει ήδη προχωρήσει σε διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο εν λόγω υποστατικό και άρα ο ιδιοκτήτης του δεν μπορεί να δουλέψει το εστιατόριο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα».

Ο Δήμαρχος σημείωσε ακόμα ότι «έχουν υπολογιστεί αποζημιώσεις σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών και έχει γίνει η ίδια διευθέτηση για τον ιδιοκτήτη που αρνείται να μετακινηθεί, όπως έχει γίνει και με τους άλλους τρεις εστιάτορες. Ολοι οι επηρεαζόμενοι ιδιοκτήτες εστιατορίων θα μετακινηθούν στην περιοχή Μακένζι»».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Λουρουτζιάτης είπε πως «αναμένουμε εισήγηση – γνωμάτευση από την Γενική Εισαγγελία προς την Υπουργό Εσωτερικών, προκειμένου να αναλάβει ο Δήμος Λάρνακας τη διαχείριση του Μακένζι. Φαίνεται ότι αυτή η επιλογή της διαχείρισης από τον Δήμο, θα είναι αυτή που θα δώσει μια ολοκληρωτική και ορθολογική διαχείριση του χώρου  χωρίς να υπάρχουν αυθαίρετες ενέργειες από μέρους των ιδιοκτητών των κέντρων αναψυχής», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο αφορά την αναβάθμιση της οδού Πιαλέ Πασιά που συνδέει την περιοχή των Φοινικούδων και του Κάστρου με την τουριστική περιοχή Μακένζυ καθώς και με τη λεωφόρο Αρτέμιδος που οδηγεί στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Το έργο, συνολικού μήκους 2 χλμ., διαχωρίζεται σε δύο τμήματα. Το πρώτο τμήμα, μήκους 1 χλμ., από το Κάστρο μέχρι το αλιευτικό καταφύγιο, θα έχει πλατειακό χαρακτήρα με οδόστρωμα από γρανιτόλιθο και θα είναι μονοδρομημένο. Στο τμήμα αυτό θα γίνουν επίσης έργα μέσα στη θάλασσα για τη δημιουργία παραλιακού πεζόδρομου πλάτους 5,5 μ.

Το δεύτερο τμήμα, από το αλιευτικό καταφύγιο μέχρι την έξοδο προς την παραλία Μακένζυ, μήκους επίσης 1 χλμ., περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας και την κατασκευή ενός κυκλικού κόμβου στη συμβολή που συνδέει την παραλία Μακένζι

Keywords
Τυχαία Θέματα