Ολοκληρώθηκε η Παγκύπρια Εκστρατεία Συλλογής Τροφίμων «Δύναμη Κυπρίων»

19:55 23/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνολικά 65 τόνοι με τρόφιμα συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της Παγκύπριας Εκστρατείας Συλλογής Τροφίμων «Δύναμη Κυπρίων», που διοργάνωσε η Hermes Airports, διήρκησε ένα περίπου μήνα και είχε ως στόχο τη συλλογή τροφίμων για ενίσχυση των συμπολιτών μας που χρειάζονται στήριξη.

Σε δελτίο Τύπου της Hermes Airports αναφέρεται ότι «η εκστρατεία διεξήχθη με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και σ’ αυτή συμμετείχαν πέραν των 35 φορέων και οργανώσεων καθώς

επίσης και πέραν των 1.000 εθελοντών, σε παγκύπρια βάση».

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας το κοινό μπορούσε να αποστέλλει συγκεκριμένα είδη τροφίμων, μέσω των παιδιών του στα σχολεία της ελεύθερης Κύπρου και ακολούθως οι διευθύνσεις των σχολείων, διέθεταν τα τρόφιμα αυτά, στις οικογένειες των μαθητών τους που χρειάζονταν στήριξη.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια της προσπάθειας συγκεντρώθηκαν στα σχολεία που συμμετείχαν στην εκστρατεία, πέραν των 65 τόνων τροφίμων παγκύπρια. Εκτιμάται επίσης ότι ετοιμάστηκαν από τα σχολεία πέραν των 9.000 πακέτων με τρόφιμα, τα οποία και παραδόθηκαν αθόρυβα, διακριτικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες, σε αντίστοιχο αριθμό οικογενειών που χρειάζονταν στήριξη».

Ωστόσο, προστίθεται, «λόγω των έντονων δυσκολιών με τις οποίες βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη η κυπριακή κοινωνία, δεν κατέστη τελικά δυνατό να παρουσιαστούν αξιόλογα πλεονάσματα στα σχολεία, καθώς στις πλείστες των περιπτώσεων, τα τρόφιμα που συγκεντρώνονταν, μόλις που κάλυπταν τις ανάγκες των μαθητών που ανήκουν σε οικογένειες που χρήζουν στήριξης. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πόσο σημαντική και αναγκαία ήταν η διεξαγωγή αυτής της εκστρατείας και υπενθυμίζει ότι η προσπάθεια αλληλεγγύης και στήριξης συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, θα πρέπει να συνεχιστεί και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο».

Η Hermes Airports σημειώνει ακόμα ότι «η εκστρατεία στόχευε επίσης στη διατράνωση της αποφασιστικότητας του λαού μας να ξεπεράσει ενωμένος, τις όποιες δυσκολίες έχει επιφέρει στην Κύπρο η οικονομική κρίση. Στο πλαίσιο αυτό ευχόμαστε ότι το 2014, η δύναμη της αλληλεγγύης θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, γιατί, ενωμένους τίποτα δεν μπορεί να μας νικήσει», αναφέρεται.

Η Hermes Airports εκφράζει «τις θερμές της ευχαριστίες προς όλους τους φορείς που υποστήριξαν έμπρακτα την παγκύπρια εκστρατεία συλλογής τροφίμων και ιδιαίτερα τον κυπριακό λαό για την ενεργό συμμετοχή του σε αυτή τη μεγάλη και συλλογική προσπάθεια».

Σημειώνεται ότι τη φιλανθρωπική εκστρατεία «Δύναμη Κυπρίων» στήριξαν διάφοροι φορείς, οργανώσεις και εταιρείες μεταξύ των οποίων το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, η Αστυνομία Κύπρου, το Παγκύπριο Συμβούλιο Εθελοντισμού, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ΣΕΔΜΕΚ, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, η ΠΣΕΜ, η ΠΟΦΕΝ, ιδιωτικές εταιρείες, τηλεοπτικοί σταθμοί και εφημερίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα