Ολοκλήρωσε τις συναντήσεις του στην Αθήνα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

19:19 11/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ολοκλήρωσε τις επαφές του με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι «η Κύπρος

μπαίνει σε μία δύσκολη περίοδο σε μία κατάσταση που έχει σχέση με όλα εκείνα που προσδιορίζουν τη μνημονιακή κατάσταση που ανοίγεται μπροστά για την Κύπρο και για την κυπριακή κοινωνία».

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κύπρος θα καταφέρει να βγει από το δύσκολο μονοπάτι στο οποίο βρίσκεται, να βγει από τα αδιέξοδα και να οδεύσει μπροστά, καθώς – όπως είπε – «υπάρχουν οι προϋποθέσεις, που εξασφαλίζονται και με το δεδομένο της ενότητας του κυπριακού λαού».

O Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε προγραμματισμένη συνάντηση και με τη ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ωστόσο ακυρώθηκε λόγω άλλων υποχρεώσεων της κ. Παπαρήγα στην επαρχία.

Στην πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Αναστασιάδης συνοδευόταν από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Χρήστο Στυλιανίδη, τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, Κωνσταντίνο Πετρίδη και τον Υπουργό Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή, ενώ παρών στις συναντήσεις του ήταν και ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα, Ιωσήφ Ιωσήφ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιστρέφει απόψε στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα