Ολλανδική αναφορά: Χιλιάδες κακοποιήσεις παιδιών σε εκκλησιαστικά ιδρύματα

16:11 16/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Είναι μία από τις πιο στυγνές πράξεις και πρακτικές που ακολουθούν ιερείς της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και, δυστυχώς, χωρίς τέλος. Ο λόγος για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που ασκούν σε παιδιά και μαθητές εκκλησιαστικών ιδρυμάτων, πολλοί ιερωμένοι και οι καθηγητές τους.

Τα σεξουαλικά σκάνδαλα δεν έχουν σταματήσει να υφίστανται και μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά τού Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, έπειτα από παρότρυνση νομικών και παρατηρητών ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις ΗΠΑ, διαπιστώνεται ότι, 10% των παιδιών και στην

Ολλανδία έχουν υποστεί τέτοιου τύπου κακοποίηση και το ποσοστό ανεβαίνει στο 20% όταν προστίθενται και παιδιά τα οποία εκπαιδεύτηκαν σε εκκλησιαστικά σχολεία, έζησαν σε ορφανοτροφεία της εκκλησίας ή πέρασαν από ιερατικές σχολές, ανέφερε το πρακτορείο Associated Press.

Οι Αμερικανοί παρατηρητές κατηγορούν τον Πάπα Βενέδικτο XVI και τρία υψηλόβαθμα πρόσωπα από τη διοίκηση στο Βατικανό, ότι κάνουν τα «στραβά μάτια» και, ζήτησαν από το Ποινικό Δικαστήριο, τη διερεύνηση της υπόθεσης, σε παγκόσμια κλίμακα, λαμβάνοντας υπ’όψιν τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Συγκεκριμένα στην Ολλανδία, μόλις τον περασμένο μήνα, η εκεί Ρωμαιοκαθολική εκκλησία ανακοίνωσε ότι θα αποζημιώσει τα θύματα με χρηματικές αμοιβές, οι οποίες, ανάλογα με την περίπτωση θα ανέρχονται έως και σε 106.000 ευρώ κατ’άτομο, ανέφεραν οι New York Times στην ηλεκτρονική τους έκδοση.

Keywords
Τυχαία Θέματα