Οικολόγοι:Θετικό το αποτέλεσμα της αύξησης του ποσού συγχρηματοδότησης της Κοινότητας προς την Κύπρο

13:56 26/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δηλώσεις Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα κ.Άδωνη Γιάγκου

Το Κίνημα Οικολόγων θεωρεί μεγάλη επιτυχία την αύξηση του ποσού συγχρηματοδότησης της Κοινότητας προς την Κύπρο στο πλαίσιο του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου στο 95% από το 2014 μέχρι το 2017. Επιτέλους και μια πραγματικά καλή είδηση.

Θα θέλαμε όμως να τονίσουμε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να αρχίσει μια παγκύπρια εκστρατεία για ενημέρωση αλλά και δημιουργία προγραμμάτων ώστε να υπάρξει μια καθολική κινητικότητα στην προσπάθεια

άντλησης των κεφαλαίων αυτών.

Η διεκδίκηση κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επιτακτική ανάγκη στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας και πρέπει να εντατικοποιηθεί η διεκδίκηση και απορρόφηση κονδυλίων από ευρωπαϊκά προγράμματα, ιδιαίτερα στους τομείς της Πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης. Η δική μας πληροφόρηση είναι ότι οι επιδόσεις της Κύπρου μέχρι σήμερα δεν είναι οι καλύτερες αφού κινδυνεύουν να χαθούν ή ήδη χάθηκαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο. Η ευκαιρία των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαψεύδει όσους θεωρούν ότι δεν μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη τα επόμενα δύο χρόνια.

Εμείς οι Οικολόγοι πιστεύουμε ότι μπορούν να δημιουργηθούν νησίδες ανάπτυξης και ελπίδας μέσα στη θάλασσα της ισοπεδωτικής λιτότητας , της ύφεσης , της ανεργίας και της απελπισίας. Τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της ΕΕ είναι μία τέτοια νησίδα ανάπτυξης και ελπίδας γιατί είναι στοχευμένα, στηρίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και έχουν μεγάλο κοινωνικό όφελος.

Καλοδεχούμενη κάθε βοήθεια άλλα πρέπει να γίνει πολλή δουλειά από τη Κυβέρνηση για να βοηθηθούν οι επαγγελματίες ώστε να διεκδικήσουν τα κεφάλαια αυτά γιατί με τα λόγια δεν γίνεται επανεκκίνηση της οικονομίας, με τα λόγια δεν σώζονται οι χιλιάδες άνεργοι και οι οικογένειες τους, ούτε ανοίγουν μαγαζιά και επιβιώνουν επιχειρήσεις….

Όμως αναμένουμε από την Κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα ώστε αυτή η υπόσχεση για χρηματοδότηση να υλοποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί ορθολογιστικά ώστε να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας με αειφόρο ορίζοντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα