Οικολόγοι: Ξαφνικά ανακαλύφθηκαν οι ελλείψεις στη δημόσια υγεία

15:36 4/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών αναφέρει ότι «επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες να δοθεί η εντύπωση ότι ξαφνικά η δημόσια υγεία έχει βρεθεί στα χείλη της καταστροφής γιατί δεν ανανεώθηκαν τα συμβόλαια κάποιων γιατρών του δημοσίου που εργάζονται ως έκτακτοι».

Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει, επίσης, ότι «ξαφνικά ανακάλυψαν κάποιοι τις ελλείψεις των δημόσιων νοσηλευτηρίων και επιρρίπτουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων τις ευθύνες για την καθυστέρηση της απελευθέρωσης των σχετικών κονδυλίων».

Όμως,

συνεχίζει το Κίνημα Οικολόγων, «είναι η Κυβέρνηση που καθυστέρησε για τρεις και πλέον μήνες να απευθυνθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να ζητήσει την αποδέσμευση, μιας και το πρόβλημα είχε εντοπιστεί από τα περασμένα Χριστούγεννα».

«Γιατί δεν έγιναν αμέσως οι απαιτούμενες ενέργειες και γιατί, αντί των κονδυλίων των νοσηλευτών και των έκτακτων γιατρών, οδηγήθηκαν κατεπειγόντως στη Βουλή των Αντιπροσώπων αποδεσμεύσεις κονδυλίων για υπουργικές λιμουζίνες, το ιδιωτικό τζετ του Προέδρου και τις προσλήψεις συνταξιούχων συμβούλων για την Προεδρία;», διερωτάται το Κίνημα Οικολόγων.

Διερωτάται, ακόμα, «ποιός ευθύνεται που το ‘ταμείον είναι μείον’ και χρειάζονται δραματικές εξοικονομήσεις, και μήπως η Κυβέρνηση, που οδήγησε σε πτώχευση τα δημόσια οικονομικά, κατηγορεί άλλους για τις συνέπειες της πτώχευσης».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, επανειλημμένα ζήτησε να προχωρήσει η αποδέσμευση των κονδυλίων για τους νοσηλευτές και τους έκτακτους γιατρούς, αλλά την ευθύνη είχε πρωτίστως η Κυβέρνηση και δευτερευόντως η πλειοψηφία της Βουλής των Αντιπροσώπων».

«Ως Οικολόγοι, αρνούμαστε να μπούμε στο βρώμικο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών στη Βουλή των Αντιπροσώπων επειδή εξασκεί τον ελεγκτικό της ρόλο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι «κάποιοι φαίνεται επιδιώκουν να επιβάλουν στη Βουλή ένα ρόλο παθητικού θεατή και από την άλλη η Βουλή των Αντιπροσώπων έπρεπε να είχε υπόψη της όταν επέβαλε δεσμεύσεις κονδυλίων ότι έδινε στην Κυβέρνηση την ευκαιρία να αξιοποιήσει με δημαγωγικό τρόπο κάθε καθυστέρηση την οποία η ίδια προκαλεί».

«Το έργο το έχουμε ξαναζήσει. Η Βουλή έπρεπε να είχε προβλέψει αυτούς τους απάνθρωπους κυβερνητικούς τακτικισμούς», καταλήγει το Κίνημα Οικολόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα