Αψιμαχίες και συγκρούσεις για τα κέντρα κράτησης μεταναστών

15:17 4/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με τις αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν το μεσημέρι στη λεωφόρο Θρακομακεδόνων κάτοικοι της περιοχής που είχαν κλείσει τον δρόμο, αντιδρώντας στην προοπτική μετατροπής των εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην Αμυγδαλέζα σε κέντρο κράτησης μεταναστών.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει δηλώσει ότι το πρώτο κέντρο θα λειτουργήσει στην Αττική μετά το Πάσχα, αλλά δεν έχει αναφέρει το πού. Η τοποθεσία της Αμυγδαλέζας έχει έρθει στη δημοσιότητα από διαρροές. Η εμφάνιση

στον χώρο της Αμυγδαλέζας του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανόλη Οθωνα, καθώς και το γεγονός ότι συνεργεία καθαρίζουν τον χώρο εδώ και μερικές ημέρες, έχει ενισχύσει τις υποψίες των κατοίκων.

Ο Αντιδήμαρχος της περιοχής Αχαρνών, όπου ανήκει και η συγκεκριμένη τοποθεσία, Μιχάλης Βρεττός, είπε ότι η περιοχή δεν μπορεί να υποβαθμιστεί περαιτέρω. Υπενθύμισε ότι ο δήμος διεκδικεί τη χρήση των εγκαταστάσεων εδώ και καιρό και κατηγόρησε την πολιτεία ότι ουδέποτε έχει αποζημιώσει τις τοπικές αρχές για την όποια χρήση κάνει της Αμυγδαλέζας.

Επεισοδιακά, δηλαδή εκτοξεύοντας ξύλα και πέτρες, αντέδρασαν και οι κάτοικοι της Νεάπολης Κοζάνης όταν είδαν συνεργεία να επανεμφανίζονται για να συνεχίσουν τις εργασίες στον χώρο του πρώην στρατοπέδου που προορίζεται για κέντρο κράτησης, με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά τα συνεργεία να απομακρυνθούν.

Αντίθετα, θετική, κατά πλειοψηφία, ήταν η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Δεσκάτης, στα Γρεβενά στη Δυτική Μακεδονία. Ο Δήμαρχος Νίκος Μίγκος παραδέχτηκε ότι σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση διαδραμάτισαν και τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα έχει η περιοχή από τη δημιουργία του κέντρου κράτησης, όπως είναι η δημιουργία τουλάχιστον 600 νέων θέσεων εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα