Οι Τ/κ πρέπει να παραμείνουν μέρος της ΕΕ, δηλώνει η TÜSİAD

17:03 9/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Το κέντρο συντονισμού για την ΕΕ στην «πρωθυπουργία» επισκέφθηκε το πρωί η αντιπροσωπεία της Ένωσης Τούρκων Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων (TÜSİAD) και της τ/κ «ένωσης» βιομηχάνων (İŞAD), όπου ο συντονιστής, Ερχάν Ερτσίν, ανέφερε ότι έχουν εντατικοποιηθεί οι πρωτοβουλίες για την επανέναρξη των συνομιλιών υπό την αιγίδα των ΗΕ και εξήρε τη σημασία των σχετικών συναντήσεων των Τ/κ βιομηχάνων στη νεκρή ζώνη.

Ο κ. Ερτσίν ανέφερε ότι η TÜSİAD έχει προσφέρει σημαντικό καθήκον στους Τ/κ και έγιναν σημαντικά βήματα τα τελευταία 15 χρόνια, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην έκθεση που είχε ετοιμασθεί

με πρωτοβουλία της οργάνωσης το 1998 και ήταν η αφορμή για να γίνουν βήματα για μια πιο ενεργή πολιτική στην τουρκική εξωτερική πολιτική όσον αφορά το Κυπριακό.

Έδωσε επίσης πληροφορίες για τη δουλειά που επιτελεί το γραφείο του, προσθέτοντας ότι «η ΕΕ άνοιξε 50 μέτρα δίπλα μας ένα γραφείο και μαζί μας, με τη χώρα μας έχει πολύ σημαντική συνεργασία».

Εκ μέρους της TÜSİAD το μέλος του ΔΣ, Βολκάν Βουράλ, ανέφερε πως για την οργάνωσή τους η υποψηφιότητα της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ είχε πάντοτε μεγάλη σημασία και υποβοηθούν στο θέμα της επιτάχυνσης των διαπραγματεύσεων και συμπλήρωσης των ενταξιακών κεφαλαίων.

Ο τ/κ «λαός», πρόσθεσε, πρέπει να ζήσει σε ευρωπαϊκά πρότυπα και να μην διαχωριστεί από την ιδιότητα μιας κοινότητας ως μέλους της Κύπρου, υποστηρίζοντας το επιχείρημα ότι οι Τ/κ πρέπει να είναι τμήμα της ΕΕ και χαρακτηρίζοντας σημαντικό το έργο που επιτελεί αυτό το γραφείο προς αυτή την κατεύθυνση.

Το θέμα της λύσης άμεσα του Κυπριακού έφερε στην επικαιρότητα και την επίλυση της πολιτικής και οικονομικής αστάθειας στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα