Οι Οικολόγοι χαιρετίζουν την πρωτοβουλία για επιστροφή της Αμμοχώστου

10:10 3/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών χαιρετίζει την πρωτοβουλία για επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

Το γεγονός ότι – σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Κασουλίδη – η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζεται φόρμουλα για την Αμμόχωστο, είναι μια θετική εξέλιξη νοουμένου να κινηθεί στα εξής πλαίσια:

1. Να επιστραφεί η πόλη της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της υπό Ελληνοκυπριακή διοίκηση και όχι υπό Τουρκική κατοχή.
2. Να γίνει η καθολική ανοικοδόμηση της πόλης με βάση οικολογικό σχεδιασμό.
3. Να μην συνδεθεί η

επανεγκατάσταση και ανοικοδόμηση της Αμμοχώστου με τίποτα περισσότερο από το άνοιγμα του λιμανιού, υπό τη διαχείριση της Ευρωπαϊκή Ένωσης και των δύο κοινοτήτων. Είναι επικίνδυνες οι ιδέες που κυκλοφορούν για αναγνώριση του αεροδρομίου της Τύμπου ή για άνοιγμα κεφαλαίων που έχει παγώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω άρνησης της Τουρκίας να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της Άγκυρας (που προνοεί αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και άρση των περιορισμών σε Κυπριακά πλοία και αεροπλάνα).

Σημειώνεται ότι στην πρόσφατη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών είχε ζητήσει ενημέρωση από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Κασουλίδη, για το θέμα της Αμμοχώστου και η απάντηση ήταν ότι οι Τούρκοι θεωρούν πολύ μεγάλο δώρο την επιστροφή της Αμμοχώστου και δεν ήταν διατεθειμένοι να το συζητήσουν. Ελπίζουμε να έχουν αλλάξει γνώμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα