Οι εταίροι θα καλύψουν τις ανάγκες ρευστότητας της Ελλάδας για το καλοκαίρι

15:02 20/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας στη διάρκεια του καλοκαιριού, διαβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Αντιπροέδρου για το Ευρώ Όλι Ρεν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Οπως ανέφερε ο Σάιμον `Ο Κόνορ, η αποστολή της τρόικας θα επιστρέψει στις 24 Ιουλίου στην Ελλάδα, και θα συνεχίσει τις εργασίες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος σε όλους τους τομείς, δημοσιονομικό

και μεταρρυθμίσεις. Με βάση την αξιολόγηση θα λάβουμε τις αποφάσιες μας τη δεδομένη στιγμή, ανέφερε.

Για το θέμα της ρευστότητας, ο εκπρόσωπος υπενθύμισε τη δήλωση που είχε κάνει στις 9 Ιουλίου, ο Προέδρος του Εurogroup Ζαν-Κλοντ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με την οποία «θα βρεθούν τεχνικές λύσεις για την κάλυψη των αναγκών της Ελλάδας σε ρευστότητα στη διάρκεια του καλοκαιριού».

Το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες ο κ. Γιούνκερ, δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε τις λύσεις, επισήμανε ο εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν όλη αυτή η διαδικασία δεν αποτελεί στην ουσία και μια επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με την Ελλάδα, ο εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει, αναφέροντας ότι δεν μπορει να δώσει κανένα χαρακτηρισμό στη διαδικασία.

Πρόσθεσε απλώς ότι «στόχος της αποστολής της τρόικας είναι η ανάλυση της εφαρμογής των διαφόρων τομέων του δεύτερου προγράμματος, και όταν θα ολοκληρώσουμε την ανάλυση θα είμαστε σε θέση να βγάλουμε τα συμπεράσματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα