KOT: Παύση εκδρομών στα κατεχόμενα από ρωσική τουριστική εταιρεία

14:12 20/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε παύση εκδρομών στα κατεχόμενα αποφάσισε να προχωρήσει ρωσική εταιρεία διοργάνωσης ταξιδιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΤ, μετά από περιστατικό απαγόρευσης δύο τουριστών να επιστρέψουν στις ελεύθερες περιοχές έπειτα από μονοήμερη εκδρομή στα κατεχόμενα.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται, για την μεγάλη εταιρεία διοργάνωσης ταξιδιών ‘Biblio Globus’.

Σύμφωνα με τον ΚΟΤ χθες η εταιρεία

«πραγματοποίησε για τους πελάτες του μονοήμερη εκδρομή στα κατεχόμενα, κάτι που γίνεται σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια από διάφορους οργανωτές ταξιδιών».

Στο οδόφραγμα, προστίθεται, οι κατοχικές αρχές διαπίστωσαν ότι δύο Ρώσοι τουρίστες δεν είχαν μαζί τους διαβατήρια, όμως επέτρεψαν την είσοδο τους στην κατεχόμενη περιοχή.

Μετά το πέρας της εκδρομής όμως, οι κατοχικές αρχές απαγόρευσαν στους δύο τουρίστες την είσοδο πίσω στις ελεύθερες περιοχές και μαζί με τη ξεναγό, τους συνέλαβαν για να οδηγηθούν σε λεγόμενο δικαστήριο.

«Το γεγονός αυτό οδήγησε τη διοίκηση της “Biblio Globus” στην απόφαση να παύσει όλες τις προγραμματισμένες εκδρομές στα κατεχόμενα», σημειώνεται.

Με την ευκαιρία αυτή, ο ΚΟΤ «τονίζει για μία ακόμα φορά ότι οι μεταβάσεις και εκδρομές στα κατεχόμενα εμπεριέχουν ρίσκα και κινδύνους, ενώ πέραν της ασφάλειας υπάρχουν ερωτηματικά και για πολλά θέματα υγιεινής».

Keywords
Τυχαία Θέματα