Οι αποφάσεις του Ανωτάτου να γίνονται σεβαστές, δηλώνει ο Γ. Λιλλήκας

18:02 3/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε τη Δευτέρα ότι «σε ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου οι αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου θα πρέπει να γίνονται απόλυτα σεβαστές από την εκτελεστική εξουσία».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Λιλλήκας συναντήθηκε στα γραφεία του Κεντρικού Εκλογικού του Επιτελείου με αντιπροσωπεία αποστρατευθέντων αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, οι οποίοι αξιωματικοί, «με απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου επανήλθαν στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς, αλλά η Κυβέρνηση

τους έθεσε εκ νέου εκτός στρατεύματος πριν από μερικούς μήνες».

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «η ενέργεια της Κυβέρνησης αποτελεί περιφρόνηση του ανώτατου ένδικου μέσου της Δημοκρατίας και παραβιάζει κάθε αρχή λειτουργίας ενός κράτους Δικαίου».

Πρόσθεσε ότι «οι αποστρατευθέντες αξιωματικοί υπηρέτησαν – σε δύσκολες για την πατρίδα περιόδους – με επαγγελματική αφοσίωση και αξιοπρέπεια και η Κυβέρνηση όφειλε να ήταν πιο προσεκτική στους χειρισμούς της».

Ο κ. Λιλλήκας δεσμεύτηκε πως «με την ανάληψη του ύπατος αξιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου θα είναι πλήρως σεβαστές και εκτελεστέες», λέγοντας ότι «εφόσον υπάρξει ξανά δικαίωση των αξιωματικών, η μόνη διέξοδος είναι να τύχουν της ίδιας μεταχείρισης όπως έτυχαν οι συνάδελφοι τους το 2002 από την Κυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου».

Keywords
Τυχαία Θέματα