Η ΕΚΤ θα αναλάβει ενέργειες εκτιμά ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ

17:42 3/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας εξέφρασε τη Δευτέρα την πεποίθηση πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα ενεργήσει κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, η οποία έχει εκτινάξει στα ύψη το κόστος δανεισμού και οδήγησε τη Μαδρίτη στα πρόθυρα ενός σχεδίου διάσωσης.

“Νομίζω ότι η ΕΚΤ γνωρίζει πολύ καλά ποιο είναι το πρόβλημα με το ευρώ και ότι θα ενεργήσει με συνέπεια”, είπε ο Ισπανός Υπουργός Οικονομίας Luis de Guindos στο ραδιόφων “Onda

Cero”.

Ο κ. De Guindos σημείωσε ότι η ΕΚΤ έχει ήδη δηλώσει ότι θα μπορούσε να παρέμβει στην ελεύθερη αγορά για να αγοράσει κρατικά ομόλογα προβληματικών κρατών μελών της Ευρωζώνης, όπως της Ισπανίας.

Στις αρχές Αυγούστου, η ΕΚΤ ανέφερε ότι θα μπορούσε να αρχίσει να προβαίνει σε απεριόριστες αγορές ομολόγων των κρατών μελών που επλήγησαν από την κρίση ώστε να μειώσει το εξοντωτικό κόστος δανεισμού, μετά τα πρόβλημα σε Ισπανία και Ιταλία.

Η ΕΚΤ «μπορεί να αναλάβει οριστικές πράξεις ανοικτής αγοράς του μεγέθους επαρκούς για να επιτευχθεί ο στόχος του,” είπε ο Μάριο Ντράγκι, αν και οι εν λόγω χώρες θα πρέπει να εφαρμόσουν τις συμφωνηθείσες δημοσιονομικές προσαρμογές στο πλαίσιο ενός προγράμματος διάσωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα