Φωτίου: Το ΔΗΚΟ ουδέποτε αποδέχθηκε ή θα αποδεχθεί λύση χαλαρής ομοσπονδίας

17:17 3/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος Φώτης Φωτίου δήλωσε σήμερα ότι “το ΔΗΚΟ για πολλοστή φορά τονίζει ότι ουδέποτε αποδέχθηκε ή θα αποδεχθεί λύση χαλαρής ομοσπονδίας και διεύρυνση των συνομιλιών κατά τρόπο που θα καθιστά την Τουρκία ρυθμιστή του αποτελέσματος τους και που θα αναβαθμίζει και θα νομιμοποιεί κατά άμεσο ή έμμεσο τρόπο το τουρκικό κατοχικό καθεστώς”.

Με αφορμή το δημοσίευμα της «Χουριέτ» και τις συζητήσεις που

γίνονται, είπε ότι, “οσάκις τέτοιες ιδέες, θεωρίες ή προτάσεις τέθηκαν είτε ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου είτε στο δημόσιο πολιτικό διάλογο, το ΔΗΚΟ κατέθεσε έντονη και τεκμηριωμένη αντίθεση και κατέγραψε την πιο έντονη διαφωνία από όλες τις πολιτικές δυνάμεις”.

Το ΔΗΚΟ, συνέχισε, στο διάλογο του με τον κ. Νίκο Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ για αναζήτηση συγκλίσεων σε θέματα αρχών λύσης του Κυπριακού και δράσεων προώθησης της λύσης, κατέθεσε με απόλυτη σαφήνεια και έντονο τρόπο τις πάγιες θέσεις του.

Στο πλαίσιο αρχών και δράσεων στο Κυπριακό, στο οποίο έχει καταλήξει ο διάλογος, είπε, ουδεμία αναφορά γίνεται σε χαλαρή ομοσπονδία και σε διευρυμένες συνομιλίες και το περιεχόμενό του δεσμεύει τον κ. Αναστασιάδη, όπως ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξη του που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στη «Σημερινή». «Αναμένουμε η αξιοπιστία αυτής της δήλωσης να επιβεβαιωθεί στη πράξη”, συμπλήρωσε, δηλώνοντας ότι το ΔΗΚΟ δεν είναι διατεθειμένο να δώσει λευκή επιταγή σε κανένα.

Απάντηση στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και στο ΑΚΕΛ
————————————————–
Σε απάντηση του στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ο κ. Φωτίου είπε πως “ομολογούμε ότι βρίσκουμε ιδιαίτερα… συγκινητικό το ενδιαφέρον του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και του ΑΚΕΛ, που έσπευσαν να νουθετήσουν το ΔΗΚΟ και να του υποδείξουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις διαβουλεύσεις του με τον κ. Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ για να μην το ξεγελάσουν και το εξαπατήσουν”.

Επειδή, όμως, συνέχισε, “οι νουθεσίες και οι προτροπές διατυπώνονται κατά τρόπο που συνιστούν προειδοποιήσεις, προκλήσεις, ακόμα και απειλές, και που παράλληλα συνιστούν και προσπάθεια να δώσουν στο ΔΗΚΟ μάθημα πολιτικής αξιοπιστίας, θέλουμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα: Η σημερινή Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ είναι οι τελευταίοι που μπορούν να δώσουν στο ΔΗΚΟ μαθήματα πολιτικής αξιοπιστίας”.

“Στερούνται απολύτως πολιτικής αξιοπιστίας στις σχέσεις τους με το ΔΗΚΟ. Αρα, ισχύει στην περίπτωση τους αυτή η γνωστή ρήση « δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν κρατούσες…» Το ΔΗΚΟ γνώρισε από πρώτο χέρι την πολιτική αναξιοπιστία της Κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ. Εισέπραξε ακόμα και εμπαιγμούς. Εξαπατήθηκε όχι άπαξ. Ξεγελάστηκε πολλάκις”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Φωτίου αναφέρθηκε σε υποσχέσεις για βάση του κύκλου συνομιλιών που άρχισε το 2008 τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου, για ξεκαθάρισμα της βάσης της διαδικασίας πριν την ένταξη των συνομιλιών, για εγκατάλειψη της εκ περιτροπής και παραμονής 50 χιλιάδων εποίκων και απόρριψη των απαράδεκτων τουρκικών προτάσεων, που στοχεύουν σε λύση συνομοσπονδίας και τη δημιουργία δυο κρατών.

Αντί α

Keywords
Τυχαία Θέματα