Οδικό χάρτη για το Κυπριακό συζήτησε με τον Ντάουνερ ο Έρογλου

16:22 13/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οδικό χάρτη για την επίλυση του Κυπριακού τον οποίο ετοίμασε η τουρκική πλευρά, συζήτησε με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η λεγόμενη προεδρία εξέδωσε ανακοίνωση μετά την συνάντηση του Ειδικού Συμβούλου των ΗΕ με τον Ερογλου χθες το απόγευμα. Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζεται η συνάντηση χρήσιμη και προστίθεται ότι συζητήθηκαν τρόποι επανέναρξης της διαδικασίας του διαλόγου, καθώς και άλλα θέματα που σχετίζονται με το Κυπριακό.

Αναφέρεται ακόμη ότι μόλις χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε

στον Ερογλου σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Τ/κ ηγέτη για να τον συγχαρεί για την εκλογή του. Η “προεδρία” αναφέρει ότι δεν θα δημοσιοποιηθεί η απαντητική επιστολή Αναστασιάδη και προστίθεται απλώς ότι στην επιστολή του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει ευχαριστίες για τις ευχές του Ερογλου για την ανάληψη των καθηκόντων του και απαντά και στην πρόσκληση για συνάντηση.

Η λεγόμενη προεδρία αναφέρεται εξάλλου στην ανακοίνωση, γνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συμπεριλαμβανομένης και της οικονομικής κατάστασης και εκφράζεται η ευχή τα προβλήματα αυτά να ξεπεραστούν σύντομα. Εκφράζεται ακόμη η ευχή να πραγματοποιηθεί σύντομα η συνάντηση των δύο για να συζητηθεί ο οδικός χάρτης για το Κυπριακό και τρόποι για να υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό.

Αναφέρεται επίσης ότι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ θα προβεί στις απαραίτητες διευθετήσεις προς το σκοπό αυτό τις επόμενες βδομάδες και ότι στο μεσοδιάστημα θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για επαφές. Επίσης, η “προεδρία” αναφέρει ότι σε συνεργασία με την Τουρκία, η τουρκοκυπριακή πλευρά θα συνεχίσει την «εποικοδομητική της στάση» με στόχο να εξευρεθεί λύση το συντομότερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα