ΣΥΝΥΚΑ και ΣΗΔΗΚΕΚ απευθύνουν έκκληση διάσωσης των ΚΑ

15:59 13/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι εργαζόμενοι μέλη της ΣΥΝ.Υ.Κ.Α.–Ο.Η.Ο.–Σ.Ε.Κ. και ΣΗΔΗΚΕΚ–Π.Ε.Ο καλούν «την Κυβέρνηση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να παρέμβουν για άμεση επίλυση του θέματος του πλεονάζοντος προσωπικού και εφαρμογή των συμφωνηθέντων, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου».

Σε ανακοίνωσή τους καλούν «Κυβέρνηση, Βουλή και Διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών να εργαστούν από κοινού προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι όποιες δυσκολίες προβάλλουν οι Βρυξέλλες

διεκδικώντας έγκριση για 2ο σχέδιο διάσωσης και αυτό επειδή οι Κυπριακές Αερογραμμές και ο τόπος το δικαιούνται».

Τα μέλη της ΣΥΝ.Υ.Κ.Α.–Ο.Η.Ο.–Σ.Ε.Κ. και ΣΗΔΗΚΕΚ–Π.Ε.Ο, «εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για του ψιθύρους και διαδόσεις περί κλεισίματος ή κατάρρευσης των Κυπριακών Αερογραμμών και διαψεύδοντας την συγκεκριμένη ψιθυρολογία, δηλώνουν υπεύθυνα ότι θα αγωνισθούν με όλες τους τις δυνάμεις για τη διατήρηση των Κυπριακών Αερογραμμών, του αιμοδότη της κυπριακής οικονομίας και του τουρισμού παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα εν μέσω της οικονομικής κρίσης».

Προειδοποιούν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «ότι τυχόν κατάρρευση των Κυπριακών Αερογραμμών θα είναι η καταστροφή για την Κύπρο διότι πέραν των εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές θα πληγούν οι εργαζόμενοι στους τουριστικούς πράκτορες, οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια της Κύπρου και η οικονομία του τόπου γενικά».

Πέραν τούτου, συνεχίζουν τα μέλη της ΣΥΝ.Υ.Κ.Α.–Ο.Η.Ο.–Σ.Ε.Κ. και ΣΗΔΗΚΕΚ–Π.Ε.Ο, «τη διατήρηση του εθνικού αερομεταφορέα επιβάλλουν και λόγοι εθνικής υπόστασης, αφού θεωρούμε ότι θα δοθεί η ευκαιρία εκμετάλλευσης του όλου θέματος από την Τουρκία, η οποία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια αξιοποίησης του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου με καταστροφικές συνέπειες για την Κύπρο».

«Καλούμε όλους όσοι πραγματικά νοιάζονται για τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του τόπου όπως συστρατευτούν μαζί με τους εργαζόμενους για να αγωνισθούμε όλοι μαζί για τη σωτηρία των Κυπριακών Αερογραμμών, αναλαμβάνοντας ο καθένας τις δικές τους ευθύνες. Εμείς ως εργαζόμενοι είμαστε έτοιμοι να τις αναλάβουμε», αναφέρουν οι συντεχνίες της ΣΕΚ και ΠΕΟ.

Ζητούν επίσης, «άμεσα συναντήσεις με την εξ Υπουργών Επιτροπή της Κυβέρνησης, η οποία αποτελείται από τους Υπουργούς Οικονομικών, Συγκοινωνιών και Εργασίας προκειμένου να εκφραστεί πολιτική βούληση για το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών και να βρεθούν οι επιβεβλημένες σωστές λύσεις».

Προσθέτουν ότι «η αδράνεια, καθυστέρηση και τυχόν κωλυσιεργία δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές διότι θα είναι καταστροφή για τον τόπο».

Καταλήγοντας, τα μέλη της ΣΥΝ.Υ.Κ.Α.–Ο.Η.Ο.–Σ.Ε.Κ. και ΣΗΔΗΚΕΚ–Π.Ε.Ο, καλούν, «όλους τους εργαζόμενους σε ενότητα και εγρήγορση γιατί η σωτηρία των Κυπριακών Αερογραμμών εξαρτάται και από τη δική τους στάση για αυτό και επιβάλλεται να επικρατήσει η υπευθυνότητα έναντι του τόπου και της εταιρείας».

Keywords
Τυχαία Θέματα