Όχι Ιεράς Συνόδου στην καύση νεκρών και στο σύμφωνο συμβίωσης
Η Ιερά Σύνοδος αντιτίθεται στην προώθηση των νομοσχεδίων για την καύση των νεκρών, για το σύμφωνο συμβίωσης και την προωθούμενη απαλλαγή μαθητών από το μάθημα των θρησκευτικών, σύμφωνα με σημερινή απόφαση της Συνόδου.
Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, που ανακοίνωσε την απόφαση των Αρχιερέων και σχολιάζοντας το σύμφωνο συμβίωσης για ομοφυλόφιλους, είπε ότι οι νόμοι δεν μπορούν να ανάγουν την εκτροπή σε κανόνα δικαίου.
Περαιτέρω, ο Πάφου Γεώργιος ανέφερε πως η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με καταγγελίες πιστών, ως προς τις τοποθετήσεις του Ευρωβουλευτή Ανδρέα Πιτσιλλίδη στα ΜΜΕ και δηλώνει ότι οι θέσεις του κ. Πιτσιλλίδη δεν εκφράζουν το ήθος, το φρόνημα και τον τρόπο ζωής της Ορθοδόξου Εκκλησίας και ως εκ τούτου, τον καλεί όταν παρουσιάζεται ως Θεολόγος να μεταφέρει, όχι τις προσωπικές του θέσεις, αλλά την παράδοση και ζωή της Εκκλησίας, όπως αυτά βιώνονται μέσω των αιώνων.
Ο Μητροπολίτης Γεώργιος είπε ότι η Ιερά Σύνοδος απεδέχθη την παραίτηση του Μητροπολίτη Κιτίου από τη θέση του, ως εκπροσώπου της Εκκλησίας της Κύπρου, στο διάλογο με τους Αγγλικανούς, για λόγους τους οποίους ο ίδιος εξήγησε. Η Σύνοδος δέχτηκε τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκο Κενεβέζο, τον οποίο συνεχάρη για το διορισμό του και με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Ερωτηθείς εάν η Ιερά Σύνοδος συνεχίζει να τοποθετείται κάθετα αντίθετη με την καύση των νεκρών, ο Μητροπολίτης Πάφου παρατήρησε πως δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί η θέση της Εκκλησίας ως κάθετα αντίθετη και διευκρινίζοντας πως το θέμα δεν είναι δογματικό αφού ο Θεός μπορεί κατά τη Δευτέρα Παρουσία να αναστήσει τους νεκρούς και από την τέφρα, είπε πως πρόκειται για θέμα παράδοσης της Εκκλησίας.
Πρόσθεσε πως επί αυτής της παράδοσης η Εκκλησία θέτει τις θεμελιακές τοποθετήσεις της και προτείνει στους πιστούς να δέχονται την πρόταση της Εκκλησίας, εξηγώντας πως σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τελεί κηδεία στους προς αποτέφρωση νεκρούς.
Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της ελεύθερης συμβίωσης, ο Μητροπολίτης Πάφου είπε πως η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχτεί συμβίωση δύο ανθρώπων πέραν του μυστηρίου του γάμου.
Η ένωση ανδρός και γυναικός στοχεύει στην πνευματική τελείωση των συζύγων, γι’ αυτό και η σχέση τους με το μυστήριο του γάμου ανάγεται στη σχέση Χριστού και Εκκλησίας, πολύ περισσότερο η Εκκλησία δεν αποδέχεται τη συμβίωση ομοφύλων ανθρώπων επειδή – όπως εξήγησε – η Αγία Γραφή μιλά για δύο φύλα «άρρεν και θήλυ», τα οποία δημιούργησε ο Θεός.
Περαιτέρω ο Μητροπολίτης Γεώργιος είπε πως η Εκκλησία συμβουλεύει όσους έχουν ροπή ή εθισμό προς την ομοφυλοφιλία να αγωνιστούν για να απαλλαγούν από αυτή όπως αγωνίζονται για τα άλλα πάθη.
Οι νόμοι, συνέχισε, πρέπει να έχουν ως στόχο όχι απλώς τη ρύθμιση κοινωνικών διαφορών, ούτε την ικανοποίηση των επιθυμιών των ανθρώπων, αλλά κυρίως τη διαπαιδαγώγηση τους και κυρίως να μην ανάγουν μια εκτροπή σε κανόνα δικαίου.
Σε ό,τι αφορά το μάθημα των θρησκευτικών, στις θέσεις της Εκκλησίας που διανεμήθηκαν γραπτώς αναφέρεται ότι το Σύνταγμα αναφέρεται σε παιδεία της ελληνικής κοινότητας η οποία ανήκει στο ορθόδοξο δόγμα, ότι οι μαθητές στο μάθημα των θρησκευτικών διδάσκονται και άλλες θρησκείες και πανανθρώπινες αξίες. Διατυπώνει επίσης τη θέση ότι το πρόβλημα δεν θα υφίστατο εάν αντί των θρησκευτικών οι μαθητές ήταν αναγκασμένοι να πάρουν άλλο μάθημα και τη θέση ότι η υπέρμετρη ευαισθησία προς του αλλόθρησκους αδικεί κατάφωρα τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων μαθητών.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Γνωστή ηθοποιός αποκάλυψε ότι έχει 3 μήνες ζωής!
- Ποιά είναι η γνωστή τηλεπερσόνα που κάνει τζόκινγκ με τη Φιλιππινέζα της μπροστά από το σπίτι του Άκη
- Προγράμματα για ανέργους από το Κ.Ε.Κ. Κορινθίας
- Σταυρογιάννης - Κουράκος: Εγιναν παρανομίες με τα εφάπαξ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
- Πρόσληψη 230 ατόμων εκτός ΑΣΕΠ για το ΚΕΕΛΠΝΟ
- Ο "Σουλεϊμάν" χτυπάει τον Λαζόπουλο και η Φαίη τρώει τούμπες!
- ΕΦΕΤ: Αποσύρονται χωριάτικα λουκάνικα με DNA αλόγου
- Βρέθηκαν και ελληνικά αλλαντικά με DNA αλόγου !
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις OnlyCY
- Ο Β. Τερλέγκας αποκάλυψε στην Τατιάνα όλη την αλήθεια για το νησί που πήρε ο εμίρης του Κατάρ!
- Απίστευτο! Ο Γιώργος Λιάγκας έκαιγε τα χαρτιά του επειδή βαριόταν!
- Εκπρόσωπος Τύπου ΚΤ: Για εισφορά και όχι φορολογία καταθέσεων μίλησε ο Διοικητής της ΚΤ
- Έρευνα της Κομισιόν για κρατικές ενισχύσεις σε υπό ιδιωτικοποίηση ελληνικές εταιρίες
- Η συνάντηση κορυφής Ελλάδας–Τουρκίας έφερε διακοπή αερομαχιών στο Αιγαίο, γράφει η Βατάν
- Συγνώμη Αρίντς για τα λάθη έναντι μειονοτήτων και έκκληση να επιστρέψουν στην Τουρκία
- Δημιούργησαν ντουσιέρα φωτός η οποία «κουρδίζει» το βιολογικό ρολόι του οργανισμού
- Σε «αμφισβητούμενες περιοχές» οι έρευνες για το φυσικό αέριο, υποστηρίζει ο Τούρκος Υπ. Ενέργειας
- Πρόστιμο–μαμούθ 561 εκατ. ευρώ στη Microsoft από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
- Τελευταία Νέα OnlyCY
- Στο 10% αυξήθηκαν την Τετάρτη οι ζημιές του ΧΑΚ από την έναρξη του Μάρτη
- Απίστευτο! Ο Γιώργος Λιάγκας έκαιγε τα χαρτιά του επειδή βαριόταν!
- Ο Β. Τερλέγκας αποκάλυψε στην Τατιάνα όλη την αλήθεια για το νησί που πήρε ο εμίρης του Κατάρ!
- Ενημερώθηκε ο Σαμαράς για το Eurogroup από τον Υπ. Οικονομικών
- Συγνώμη Αρίντς για τα λάθη έναντι μειονοτήτων και έκκληση να επιστρέψουν στην Τουρκία
- Έρευνα της Κομισιόν για κρατικές ενισχύσεις σε υπό ιδιωτικοποίηση ελληνικές εταιρίες
- Σε «αμφισβητούμενες περιοχές» οι έρευνες για το φυσικό αέριο, υποστηρίζει ο Τούρκος Υπ. Ενέργειας
- Δημιούργησαν ντουσιέρα φωτός η οποία «κουρδίζει» το βιολογικό ρολόι του οργανισμού
- Με αεροπορικές εταιρείες και τουριστικούς πράκτορες στο Βερολίνο συναντήθηκε ο Υπ. Εμπορίου
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πτώση στο χρηματιστήριο
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Μάρτυρας "έδειξε" τον Γ. Παπακωνσταντίνου
- «Εμφραγμα» στη φαρμακευτική περίθαλψη- Μεγάλες πολυεθνικές αποσύρουν φάρμακα από την Ελλάδα
- Η επανεκκίνηση των μεγάλων έργων στη συναντηση Χατζηδάκη με Γερμανούς βουλευτές
- Ιταλία: Σχέδιο για κυβέρνηση μειοψηφίας παρουσίασε ο επικεφαλής της Κεντροαριστεράς
- DNA αλόγου σε επτά δείγματα τροφίμων
- Δ. ΤΣΑΜΗΣ ΣΤΗΝ «Κ»: «ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ»
- Περιφορά του φερέτρου του Τσάβες στους δρόμους του Καράκας
- «Επιχείρηση Κόνδωρ»: Πρώην δικτάτορες στο εδώλιο