Ο Τ. Τσιελεπής καλεί την Κυβέρνηση να πει ποιά είναι η αλήθεια για το έγγραφο Ντάουνερ

18:51 24/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Είτε ο κύριος Έρογλου δεν λέει την αλήθεια για το έγγραφο με τις συγκλίσεις των δύο πλευρών στο Κυπριακό, είτε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Γραφείου του Κυπριακού της ΚΕ του ΑΚΕΛ Τουμάζος Τσιελεπής, καλώντας την Κυβέρνηση να πει ποιος λέει ψέματα και ποια είναι η αλήθεια.

Ο κ. Τσιελεπής ανέφερε ότι «ο κύριος Έρογλου σε δηλώσεις του, την Τετάρτη το βράδυ, αποκάλυψε ότι το έγγραφο με τις συγκλίσεις παραδόθηκε στις δυο κοινότητες

στις 30 Απριλίου με παράκληση τη μη δημοσιοποίηση του».

Συγκεκριμένα, είπε, «ο κύριος Έρογλου είπε κατά λέξη ότι ‘ο κ. Ντάουνερ έδωσε και στις δύο πλευρές στις 30 Απριλίου ένα έγγραφο το οποίο έκανε ξεκάθαρο ότι δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί στον Τύπο’».

Πρόσθεσε ότι «ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, με γραπτή δήλωσή του, ανέφερε πως το έγγραφο παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 16 Μαΐου 2013 και θα αποστελλόταν στους πολιτικούς αρχηγούς».

« Υποστήριξε δηλαδή», συνέχισε, «πως ο κ. Αναστασιάδης παρέλαβε το έγγραφο την ίδια μέρα που ο κ. Ιζέτ Ιζτζιάν αποκάλυψε την ύπαρξη του».

Όπως είπε, «στις 17 Μαΐου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, επίσης με γραπτή δήλωση του, ανέφερε πως το έγγραφο δεν το παρέλαβε από τον Ειδικό Αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών, αλλά του δόθηκε κατόπιν δικού του αιτήματος».

«Είτε ο κύριος Έρογλου δεν λέει την αλήθεια, είτε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Αναμένουμε από την Κυβέρνηση να μας πει ποιος λέει ψέματα και ποια είναι η αλήθεια», κατέληξε.

Keywords
Αναζητήσεις
toymazoσ τσιελεπησ επικεφαλής κυπριακού στο γραφείο μελετών ακελ
Τυχαία Θέματα