Ο Πρόεδρος της Επ. Εξωτερικών δέχθηκε Λετονούς επισήμους

20:09 24/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με την Αναπληρωτή Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών της Λετονίας, αρμόδια για θέματα Οικονομικής Πολιτικής Arina Andreičika και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Επικοινωνίας της Κεντρικής Τράπεζας της Λετονίας, Juris Kravalis είχε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η επίσκεψη, όπως ανέφερε η κα Andreičika, εντάσσεται σε κύκλο επαφών της διμελούς αντιπροσωπίας

με σκοπό την ενημέρωση των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση του στόχου προσχώρησης της Λετονίας στην Ευρωζώνη την 1η Ιανουαρίου 2014.

Εξαίροντας τις ουσιαστικές προσπάθειες της Λετονίας για πλήρωση των κριτηρίων του Μάαστριχτ και ένταξη στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, ο κ. Νεοφύτου χαρακτήρισε το στόχο αυτό ως ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον της Ευρωζώνης, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας σε όλη την Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό αντηλλάγησαν εκτιμήσεις όσον αφορά στο τι δέον γενέσθαι προς αντιμετώπιση της κρίσης και οικονομική ανάκαμψη μέσω της ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα