Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε στην Ιορδανία για επίσημη επίσκεψη

18:12 5/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας έφθασε το απόγευμα στο Αμμάν για διήμερη επίσημη επίσκεψη ύστερα από πρόσκληση του Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β’. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ιορδανία.

Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο του Αμμάν, τιμητικό στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές στον Πρόεδρο Χριστόφια, τον οποίον συνοδεύει

η σύζυγός του Ελση και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στην οποία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η σύζυγός του, μετέβησαν στο Παλάτι, όπου τους υποδέχθηκε ο Βασιλιάς Αμπντάλλα Β΄και η σύζυγός του Βασίλισσα Ράνια.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Βασιλιάς της Ιορδανίας επιθεώρησαν στρατιωτικό άγημα και ακολούθως έγινε ανάκρουση των Εθνικών Υμνων των δύο χωρών.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η κ. Χριστόφια είχαν συνάντηση μισής ώρας με το βασιλικό ζεύγος. Ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο και τον Βασιλιά.

Απόψε ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η συνοδεία του θα παρακαθίσουν σε επίσημο δείπνο που παραθέτει το βασιλικό ζεύγος προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας και της συζύγου του.

Keywords
Τυχαία Θέματα