Κάθε όριο ανοχής ξεπέρασε η αντιπαράθεση για “Χουριέτ” εκτιμούν οι Οικολόγοι

17:53 5/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Οικολόγων Ελένη Χρυσοστόμου δήλωσε την Τετάρτη ότι «η αντιπαράθεση Κυβέρνησης, ΑΚΕΛ από την μία πλευρά με ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ από την άλλη πλευρά γύρω από την πολύκροτη συνέντευξη Χέλεν Φλότρ έχει εξαντλήσει κάθε όριο ανοχής και αντοχής των πολιτών».

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη η κ. Χρυσοστόμου είπε ότι «τα δυο επιτελεία ανταλλάσουν ακατονόμαστους χαρακτηρισμούς και κατηγορίες αλλά τους διαφεύγει η ουσία ενώ έχουν ρίξει το

επίπεδο της πολιτικής πολύ χαμηλά σε μία εποχή που χιλιάδες πολίτες ζουν στην ανεργία, στην ανέχεια και στην αγωνία για τις δουλειές και τη ζωή τους».

Η κ. Χρυσοστόμου είπε ότι «θεωρούμε ότι η πρώτιστη ανάγκη των συμπατριωτών μας δεν είναι το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας ‘Χουριέτ’ και οι αντιπαραθέσεις αλλά πρώτιστη ανάγκη είναι η λύση των καθημερινών προβλημάτων που έφερε η οικονομική κρίση καθώς και η ξεκάθαρη τοποθέτηση στα πρωτοφανή και σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας».

Ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, είπε η κ. Χρυσοστόμου, «από την πρώτη μέρα καλέσαμε τις δυο πλευρές να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους στο Κυπριακό».

Οπως είπε, η κ. Χρυσοστόμου, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, «οφείλει να ξεκαθαρίσει αν εγκαταλείπει τις προηγούμενες θέσεις του για χαλαρή ομοσπονδία διευρυμένες συνομιλίες και εγγυήσεις της Τουρκίας στο συνιστών τουρκικό κρατίδιο και ότι δεν αποτελούν πλέον μέρος του πολιτικού του προγράμματος».

Η κ. Χρυσοστόμου είπε ότι «από την άλλη, ο επίσης, υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς, οφείλει με σαφήνεια να ξεκαθαρίσει αν θα υποστηρίξει τις γνωστές προτάσεις του Προέδρου Χριστόφια για εσωτερική ιθαγένεια, για μορφή κυριαρχίας των δυο κρατιδίων και για παροχή δικαιωμάτων Ευρωπαίων πολιτών στους Τούρκους».

Πρόσθεσε ότι αυτές οι θέσεις «οδηγούν σε κάτι χειρότερο και από την χαλαρή ομοσπονδία δηλαδή στην πλήρη τουρκοποίηση του νησιού μας και στην εξαφάνιση του κυπριακού λαού».

Η κ. Χρυσοστόμου κάλεσε τα δύο επιτελεία «να σταματήσουν άμεσα τις αντιπαραθέσεις και να μπουν στην ουσία των θέσεων τους για το Κυπριακό».

«Καλύτερα μάλιστα να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση των απαιτήσεων της Τρόικας και στην αναστήλωση της κυπριακής οικονομίας γιατί δυστυχώς δεν μας μένει χρόνος να παρακολουθούμε κοκορομαχίες», είπε η κ. Χρυσοστόμου.

Απόφαση της Κυβέρνησης για υγραεριοκίνηση

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης να υιοθετήσει μετά από 10 χρόνια συνεχών ενεργειών, πιέσεων και πρωτοβουλιών του Κινήματος Οικολόγων την υγραεριοκίνηση των αυτοκινήτων.

Η Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Ελένη Χρυσοστόμου, δήλωσε ότι «ακόμα και πρόσφατα, όταν το θέμα συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου (3 Ιουλίου 2012) με πρωτοβουλία του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Γιώργου Περδίκη, οι κυβερνητικές υπηρεσίες παρουσιάστηκαν διχασμένες και χωρίς πολιτική απόφαση».

«Χαιρόμαστε που μαθαίνουμε ότι υπάρχει

Keywords
Τυχαία Θέματα