Ο Πάπας καταδίκασε “το σπρεντ της κοινωνικής ευημερίας”

19:56 7/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πάπας Βενέδικτος ο ΙΣΤ` καταδίκασε σήμερα “το σπρεντ της κοινωνικής ευημερίας”, αναφερόμενος στην αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

“Αν η ψαλίδα (το σπρεντ) των χρηματοπιστωτικών επιτοκίων αποτελεί έναν λόγο ανησυχίας, οι αυξανόμενες διαφορές ανάμεσα σε έναν μικρό αριθμό πάντα πιο πλούσιων και έναν μεγάλο αριθμό αθεράπευτα πιο φτωχών θα έπρεπε να προκαλούν σύγχυση”, σημείωσε ο Ποντίφικας κατά την παραδοσιακή του ομιλία κατά την αρχή του έτους προς

τους εκπροσώπους διεθνών οργανώσεων και τους πρεσβευτές 179 χωρών.
“Με μια λέξη, δεν θα πρέπει να παραιτούμαστε από το σπρεντ της κοινωνικής ευημερίας την ώρα που πολεμούμε αυτό της οικονομίας”, σημείωσε ενώπιον των πρεσβευτών από όλον τον κόσμο.

Ο Πάπας χαρακτήρισε “επείγουσα την διαμόρφωση των ηγετών” βάσει αυτού του πνεύματος ευθύνης, κυρίως αυτών της ΕΕ, καλώντας τους να πάρουν “δύσκολες αποφάσεις”, οι οποίες ωστόσο φέρνουν το μέλλον: “Η ΕΕ έχει ανάγκη επίσης από διορατικούς και ενδεδειγμένους ηγέτες για να κάνουν τις δύσκολες επιλογές, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για να εξυγιάνουν την οικονομία της και να θέσουν στέρεες βάσεις για την εξέλιξή της”, υπογράμμισε.
“Μόνες, ορισμένες χώρες θα πάνε ίσως πιο γρήγορα, όμως όλες μαζί θα πάνε σίγουρα πιο μακριά!”, επισήμανε.

Συρία και Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Ο Πάπας επανέλαβε εξάλλου σήμερα την έκκλησή του για έναν “εποικοδομητικό διάλογο” στην Συρία, σημειώνοντας ότι “η σύγκρουση δεν θα έχει νικητές παρά μόνον ηττημένους αν συνεχιστεί”, αφήνοντας πίσω της μόνον ερείπια.
Ο Ποντίφικας αναφέρθηκε στα “φοβερά βάσανα” των Σύρων και επανέλαβε την έκκλησή του “να κατατεθούν τα όπλα και να υπάρξει το ταχύτερο δυνατό ένας εποικοδομητικός διάλογος”.

Ζήτησε εξάλλου να γίνουν επειγόντως συνομιλίες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, οι οποίες θα επιτρέψουν την επάνοδο στην σταθερότητα, προκειμένου να μην ζήσει ο πληθυσμός της χώρας “τα μαρτύρια του εμφυλίου πολέμου”.

Keywords
Τυχαία Θέματα