Ο Λιλλήκας να πάψει να καπηλεύεται την ιστορία του ΔΗΚΟ, λέει ο Α. Βότσης

17:05 5/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Δημοκρατικό Κόμμα καλεί το Γιώργο Λιλλήκα ” να πάψει να καπηλεύεται την ιστορία, τους αγώνες, τις αρχές του κόμματος και το όνομα των αείμνηστων ηγετών του, Σπύρου Κυπριανού και Τάσσου Παπαδόπουλου”, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής Άγγελος Βότσης, ο οποίος θεωρεί ως το πλέον παράδοξο φαινόμενο της προεκλογικής περιόδου, “ένας υποψήφιος να επιχειρεί δια ψευδών παραστάσεων, να υφαρπάζει τη ψήφο των πολιτών”.

Σε διάσκεψη Τύπου στα γραφεία του ΔΗΚΟ Λεμεσού, ο κ. Βότσης ανέφερε πως

πρόκειται για ένα μεγάλο ψέμα το ότι ο κ. Λιλλήκας είχε ή έχει οποιαδήποτε σχέση με το κόμμα και πρόσθεσε πως “αντίθετα, υπήρξε σφοδρός πολέμιος του ΔΗΚΟ και των ηγετών του, τους οποίους αποκαλούσε ακραίους και εθνικιστές, καταγγέλλοντας τους ότι ήταν εναντίον της λύσης του Κυπριακού”.

“Σήμερα”, συνέχισε, “παριστάνει (ο Γιώργος Λιλλήκας) τον συνεχιστή της πολιτικής τους και τον θεματοφύλακα των αρχών του ΔΗΚΟ, γιατί θεωρεί ότι με αυτό το προσωπείο θα ξεγελάσει τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ και θα υποκλέψει τη ψήφο τους”.

Ο Λεμεσιανός βουλευτής διερωτήθηκε εάν ο ΔΗΚΟϊκός ψηφοφόρος μπορεί ποτέ να ξεχάσει τον κ. Λιλλήκα “που ως στενός συνεργάτης του Προέδρου Βασιλείου, πολέμησε σφοδρά το ΔΗΚΟ και τον Σπύρο Κυπριανού”, ή “τη σφοδρή εναντίωση του στην απόφαση του ΑΚΕΛ να στηρίξει την υποψηφιότητα Τάσσου Παπαδόπουλου στις προεδρικές του 2003″.

“Μπορεί να ξεχάσει ο ΔΗΚΟϊκός, ότι ο κ. Λιλλήκας χαρακτήριζε τον Τάσσο Παπαδόπουλο ξεπερασμένο πολιτικό της δεκαετίας του 60`, Γιωρκατζικό κατάλοιπο, εθνικιστή και ακραίο;”, διερωτήθηκε ακόμη ο κ. Βότσης και πρόσθεσε πως “οι ΔΗΚΟϊκοί δεν μπορούν ούτε φυσικά να ξεχάσουν τις ιδιοτελείς μεθοδεύσεις και τους ιδιοτελείς υπολογισμούς του, που τον οδήγησαν – αφού αμφιταλαντευόταν για εβδομάδες μέχρι που οι δημοσκοπήσεις έδειχναν νικητή των προεδρικών του 2008 τον Τάσσο Παπαδόπουλο – να συνταχθεί τελικά με το στρατόπεδο των υποστηρικτών της υποψηφιότητας του αείμνηστου ηγέτη”.

Τέλος, ο Άγγελος Βότσης ανέφερε πως ο κόσμος του ΔΗΚΟ ξέρει πολύ καλά, ότι στις περιπτώσεις που ο Γιώργος Λιλλήκας συντάχθηκε με το ΔΗΚΟ και τον Τάσσο Παπαδόπουλο, “είχε σοβαρό οικονομικό όφελος και περιμένει απάντηση το ερώτημα, πόσα εισέπραξε ο κ. Λιλλήκας από τη διαφημιστική καμπάνια του ΟΧΙ, στο δημοψήφισμα του 2004 για το σχέδιο Ανάν και από τις διαφημιστικές καμπάνιες της προεκλογικής εκστρατείας του Τάσσου Παπαδόπουλου, το 2003 και το 2008″.

Keywords
Τυχαία Θέματα