Ο Εκπρόσωπος Τύπου Ν. Αναστασιάδη καταδικάζει τα επεισόδια στην Πάφο

16:21 5/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, Τάσος Μητσόπουλος εκφράζοντας θλίψη και καταδικάζοντας τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Πάφο κατά την απεργία των οικοδόμων, κάλεσε την Κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία άμεσης επίλυσης της διαφοράς.

Διατυπώνοντας τη

θέση ότι ζούμε σαν κράτος και σαν κοινωνία, συνθήκες παρατεταμένης ακυβερνησίας, ανέφερε ότι σήμερα είδαμε να εξελίσσονται στην Πάφο, πρωτόγνωρα για την Κύπρο επεισόδια, εξέφρασε θλίψη καταδίκασε «τη βία και τα έκτροπα» και καλούμε όλες τις πλευρές σε αυτοσυγκράτηση. Ζήτησε επίσης από την Αστυνομία να διαφυλάξει τη νομιμότητα χωρίς προσφυγή σε βία και ακρότητες

«Πρέπει, με πράξεις ευθύνης, να συμβάλουμε όλοι στην αποκλιμάκωση της έντασης, με πρωτοβουλίες διαλόγου και συνεννόησης και όχι με αυθαίρετες και μονομερείς ενέργειες που επιφέρουν ανεπανόρθωτα πλήγματα στην ήδη κλονισμένη κυπριακή οικονομία», είπε ο κ. Μητσόπουλος.

«Καλούμε την Κυβέρνηση, αντί να ασχολείται με διορισμούς σκοπιμότητας, που στερούνται πολιτικής, κοινωνικής και ηθικής νομιμοποίησης, να αναλάβει πρωτοβουλία άμεσης επίλυσης της διαφοράς, που κινδυνεύει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να υπονομεύσει ακόμη και τον τουριστικό μας τομέα», και διατύπωσε τη θέση ότι «ο λαός θα δώσει τη λύση, με ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στο Νίκο Αναστασιάδη».

Κληθείς να διευκρινίσει σε ποιους απευθύνεται με την αναφορά σε μονομερείς ενέργειες, ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι απευθύνεται και στην εργοδοτική πλευρά και προς την πλευρά των εργαζομένων και προσθέτοντας πως είναι προφανές ό,τι υπήρξαν κινήσεις που οδήγησαν σταδιακά στην κλιμάκωση της έντασης, είπε ότι αυτήν την ώρα, αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι η επίρριψη ευθυνών, αλλά μας ενδιαφέρει να υπάρξει λύση στο πρόβλημα.

«Αναφέρθηκα σε μονομερείς ενέργειες οι οποίες έγιναν και ο νοών νοείτω» είπε και προσθέτοντας ότι θεωρούμε ότι και τα δύο μέρη έχουν ευθύνη προς τον τόπο, προς την οικονομία, προς την εργατική ειρήνη, να αποκλιμακώσουν την ένταση κάνοντας αμοιβαίες επιχειρήσεις», ανέφερε ότι οι πολιτικές δυνάμεις έχουν ευθύνη να μην ρίχνουν λάδι στη φωτιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα