‘Ο λαός απέρριψε την προσπάθεια απομόνωσης του ΑΚΕΛ’

00:05 19/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο λαός απέρριψε την προσπάθεια απομόνωσης του ΑΚΕΛ, δήλωσε ο Γενικός του Γραμματέας, Αντρος Κυπριανού, λέγοντας ότι υπάρχει σαφής βελτίωση του κόμματος σε σύγκριση με το 2006.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι οι εκλογές είναι κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας και χαιρέτισε το γεγονός ότι διεξήχθησαν σε ομαλές συνθήκες, που αποδεικνύει ότι έχουμε ένα πολύ υψηλό επίπεδο λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών.

Κάκισε το γεγονός ότι υπήρξαν επιμέρους παραβιάσεις του

κώδικα που έχουν θεσπίσει και κάλεσε τις αρμόδιες Αρχές να τις μελετήσουν με όλη τη σοβαρότητα. Ο κ. Κυπριανού είπε ότι η ετυμηγορία του κυπριακού λαού είναι απόλυτα σεβαστή και συνεχάρη όλους τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους, μέλη Σχολικών Εφορειών, Προέδρους Κοινοτήτων, μέλη Κοινοτικών Συμβουλίων. Διαβεβαίωσε δε ότι το ΑΚΕΛ θα είναι στο πλευρό τους στην προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών.

Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρέχει από μόνος του πολλές δυνατότητες για την προώθηση και επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες καθημερινά, είτε αυτά είναι μικρά, είτε είναι μεγάλα, ανέφερε ο κ. Κυπριανού, προσθέτοντας ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει την προσπάθεια για περαιτέρω αναβάθμιση και ενίσχυση του θεσμού, ώστε πιο αποτελεσματικά να μπορεί να εξυπηρετεί αυτές τις ανάγκες των πολιτών.

Αυτή η εκλογική μάχη δόθηκε σε πολύ δύσκολες συνθήκες για το ΑΚΕΛ, ανέφερε ο ΓΓ, λέγοντας ότι κάποιοι επεδίωξαν να μετατρέψουν τις Τοπικές Εκλογές που έχουν τη δική τους ιδιομορφία – όπως είπε – σε εκλογές, πολιτικές, κομματικές. ”Είναι ξεκάθαρο από το εκλογικό αποτέλεσμα ότι ο κυπριακός λαός έχει απορρίψει αυτή την προσπάθεια απομόνωσης του ΑΚΕΛ”. Είπε δε ότι σε αυτές τις δύσκολες – όπως ανέφερε – συνθήκες, το ΑΚΕΛ κατάφερε να εκλέξει 9 δικούς του Δημάρχους, με δική του στήριξη άλλους 8 Δημάρχους και υπάρχει αριθμός Δημάρχων που είχαν είτε καθολική, είτε ευρύτερη υποστήριξη .

”Επιμένουμε ότι και με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα, ο χαρακτήρας αυτών των εκλογών είναι καθαρά τοπικός. Υπάρχουν πάρα πολλές ιδιομορφίες”.

Αυτή τη στιγμή μόνο κάποιες κατ’ αρχήν τοποθετήσεις μπορούν να γίνουν, λέγοντας ότι για να εξαχθούν ολοκληρωμένα συμπεράσματα θα πρέπει κάποιος να μελετήσει προσεκτικά και ολοκληρωμένα τα αποτελέσματα των εκλογικών συνδυασμών, των κομματικών ψηφοδελτίων, των αποτελεσμάτων των ψηφοδελτίων των εκλογικών τους συνδυασμών και των αποτελεσμάτων των Δημάρχων και των Κοινοταρχών. Το ΑΚΕΛ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει τη μελέτη των εκλογικών αποτελεσμάτων, πρόσθεσε, για μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση.

Μια πρώτη ανάγνωση, είπε, δείχνει ότι ”υπάρχει σαφής βελτίωση σε σύγκριση με τα εκλογικά αποτελέσματα των εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης το 2006”.

Τα εκλογικά αποτελέσματα αυτών των εκλογών, ανέφερε ο κ. Κυπριανού, δεν έχουν καμιά σχέση με τις Προεδρικές εκλογές και αυτό – όπως είπε – θα το επαναλαμβάνουν φορτικά. Σε ό,τι αφορά το ΑΚΕΛ, το θέμα των Προεδρικών θα ξεκινήσει να τους απασχολεί, πρό

Keywords
Τυχαία Θέματα