Ο Γιούνκερ κάλεσε τους Έλληνες να μην στρέψουν την πλάτη στο ευρώ

14:32 16/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε τους Έλληνες να μην στρέψουν την πλάτη στο ευρώ, αναφέροντας, επίσης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα “Kurier”, ότι “εάν κερδίσει αυτές τις (βουλευτικές) εκλογές η ριζοσπαστική αριστερά, κάτι που δεν αποκλείεται, τότε θα είναι απρόβλεπτες οι επιπτώσεις αυτής της νίκης για την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση”.

“Εμείς ως Eurogroup θα πρέπει να μιλήσουμε με κάθε ελληνική Κυβέρνηση. Μόνον να προειδοποιήσω τον καθένα

μπορώ, να μην εγκαταλείψει την ευρωζώνη, επειδή τότε θα τεθεί σε κίνδυνο η εσωτερική συνοχή της”, επισήμανε ο κ. Γιούνκερ.

Προέβλεψε ότι στην περίπτωση που η Αθήνα φύγει από το ευρώ, τότε για την Ελλάδα θα προκύψουν οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, αλλά και ζημιά για όλη τη νομισματική ένωση της Ευρώπης και τόνισε : “Αυτά θα πρέπει να αποφευχθούν. Αυτά θα στείλουν ένα σήμα καταστροφής. Πρέπει να το γνωρίζουν οι Ελληνες”.

“Τρίτες εκλογές δεν θα είναι η λύση”, υπογράμμισε ο κ. Γιουνκέρ, αναφέροντας ότι το Eurogroup περιμένει να διαβουλευθεί για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, που έχει προτείνει με τη νέα ελληνική Κυβέρνηση.

Τέλος ανέφερε ότι την Κυριακή, τις βραδινές ώρες θα βρίσκεται σε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και με τον Επίτροπο για τις Οικονομικές και Νομισματικές υποθέσεις, Ολι Ρεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα