Σειρά εκδηλώσεων από μαθητές κατά την Κυπριακή Προεδρία

13:07 16/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους είπε πως στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται κατά την περίοδο της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο, η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης προτίθεται να πραγματοποιήσει μια σειρά εκδηλώσεων, με σκοπό την παρουσίαση των αποτελεσμάτων διαφόρων δραστηριοτήτων, στις οποίες είχαν εμπλακεί οι μαθητές των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης από όλη την Κύπρο.

Σε

χαιρετισμό του σήμερα στη δημοσιογραφική διάσκεψη για την προβολή των δράσεων των μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης ενόψει της ευρωπαϊκής προεδρίας, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Δημοσθένους ανέφερε ότι οι σχετικές δράσεις που προγραμματίζονται για το χρονικό διάστημα που ακολουθεί είναι το Πολιτιστικό Φεστιβάλ, Εκθεση Εργων Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών, “Ταχυδρομικές Κάρτες, Θέμα: Κύπρος 10000 χρόνια Πολιτισμού και άλλα.

Πολιτιστικό Φεστιβάλ

Η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα οι ειδικότητες του Θεάτρου, της Μουσικής, της Οικιακής Οικονομίας και Αγωγή Υγείας, της Φυσικής Αγωγής και των Εικαστικών Τεχνών, είπε ο Υπουργός Παιδείας, διοργανώνουν Πολιτιστικό Φεστιβάλ από τις 18 μέχρι 21 Ιουνίου 2012.

Μέσα από αυτό θα προβληθεί η ιστορία, ο πολιτισμός, τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις της Κύπρου και για την πραγματοποίησή του θα χρησιμοποιηθούν εκθεσιακοί χώροι, αίθουσες, πάρκα, δρόμοι και πλατείες της Λευκωσίας.

Μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης θα παρουσιάσουν μουσική και χορό, θεατρικές παραστάσεις, επίδειξη μόδας με ανακυκλώσιμα υλικά, εκθέσεις με έργα τέχνης, παραδοσιακά παρασκευάσματα, κατασκευές κλπ.

Έκθεση Έργων Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών

Το θέμα του Διαγωνισμού ήταν: «Η Κύπρος των δέκα χιλιάδων χρόνων ιστορίας και πολιτισμού, στο πηδάλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Μέσα από το μάθημα των Εικαστικών Τεχνών, ανέφερε ο κ. Δημοσθένους, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ερευνήσουν την ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου από την ένταξή της στην Ε.Ε. μέχρι σήμερα, καθώς και τη μελλοντική εξέλιξή της.

Το ζητούμενο ήταν στα έργα των μαθητών να υπάρχει το στοιχείο της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης και της προσωπικής έκφρασης. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στις ακόλουθες κατηγορίες: Ζωγραφική-ανάμικτα υλικά, Χαρακτική, Ομαδικές εργασίες μέχρι πέντε μαθητών, Ομαδικές εργασίες μνημειακού χαρακτήρα, άνω των πέντε μαθητών, Εργασίες animation, performance, εγκατάστασης και νideo, Αφίσα, Φωτογραφία.

Παγκύπρια projects που διεξήχθηκαν στο μάθημα των Εικαστικών Τεχνών

Τα Καράβια

Μέσα από το θέμα «Τα καράβια» και το συμβολισμό που μπορούν να μεταφέρουν, οι μαθητές προβάλλουν το πρόβλημα της εισβολής και κατοχής της πατρίδας μας και προωθούν τον κυπριακό πολιτισμό. Ως αποτέλεσμα έχουν δημιουργηθεί 110 διαφορετικά καράβια, τα οποία θα τοποθετηθούν σε διάφορους χώρους όπου θα πραγματοποιηθούν σύνοδοι και εκδηλώσεις.

Αφροδίτη

Οι μαθητές έκαναν τις δικές τους διαφορετικές εικαστικές παρεμβάσεις σε φύλλα μετάλλου, κομμένα στο σχήμα της

Keywords
Τυχαία Θέματα