Ο ΔΗΣΥ αξιολογεί τα όσα διέρρευσαν για το μνημόνιο

14:53 14/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το οικονομικό επιτελείο του ΔΗΣΥ αξιολογεί τα όσα φαίνεται να περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του μνημονίου, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Χάρης Γεωργιάδης ανακοινώνοντας ότι αύριο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση εργασίας με τους προερχομένους από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) Υπουργούς Οικονομικών της που βρίσκονται στη

Κύπρο για τη σύνοδο του ECOFIN.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Γεωργιάδης είπε μπροστά στο οικονομικό αδιέξοδο που έχουμε οδηγηθεί, ούτε ο λαϊκισμός, ούτε και η αναβλητικότητα αποτελούν υπεύθυνες συμπεριφορές και δεν πρέπει να επιτρέψουμε τον διαχωρισμό της κοινωνίας σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς για χάρη προεκλογικών σκοπιμοτήτων.

Ευθύνη της κυβέρνησης, συνέχισε, είναι να διαπραγματευτεί σοβαρά, τεκμηριωμένα και αξιόπιστα με την Τρόικα και να προσδιορίσει εναλλακτικές προτάσεις που θα γίνονται αποδεκτές από την Τρόικα και οι οποίες θ’ απαμβλύνουν, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τις συνέπειες της οικονομικής διόρθωσης για του εργαζόμενους και φορολογούμενους πολίτες.

«Ευθύνη της Κυβέρνησης είναι η κατεπείγουσα κατάληξη σε μια δανειακή σύμβαση, για να αποφύγουμε τον υπαρκτό κίνδυνο της πλήρους οικονομικής κατάρρευσης και να θέσουμε τις βάσεις για εξυγίανση και ανάπτυξη».

Αλλά και ευθύνη της αντιπολίτευσης, πρόσθεσε, είναι να εξακολουθήσει να παραμένει έτοιμη και πρόθυμη για συνεννόηση, συνεργασία και λήψη κοινών αποφάσεων.

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε λύπη γιατί μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ανταπόκριση εκ μέρους της Κυβέρνησης. «Ακόμη και η ενημέρωση γίνεται με διαρροές». Έστω και στη βάση των όσων έχουν διαρρεύσει, είπε, και με οδηγίες του Νίκου Αναστασιάδη, το οικονομικό επιτελείο του Δημοκρατικού Συναγερμού επιχειρεί την αξιολόγηση των όσων φαίνεται να περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του μνημονίου.

Την ίδια ώρα, συνέχισε, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συνεχίζει τις υψηλού επιπέδου επαφές του με την ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία, ανακοινώνοντας τη συνάντηση εργασίας που θα έχει αύριο ο κ. Αναστασιάδης με τους ΥΠΟΙΚ της ΕΕ που ανήκουν στο ΕΛΚ και συμμετέχουν στη σύνοδο του ECOFIN στη Λευκωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα