Ντέιβιντ Λίντινγκτον: “Ελπίζουμε να εργαστούμε στενά μαζί με την Κύπρο”

09:02 17/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ένδειξη της διαρκούς συνεργασίας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κύπρου χαρακτήρισε την επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο Λονδίνο ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις Ντέιβιντ Λίντινγκτον.

Σε σύντομο χαιρετισμό του στο LSE το βράδυ της Πέμπτης, όπου ο

Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε ομιλία για το γεωπολιτικό ρόλο της Κύπρου, ο κ. Λίντινγκτον είπε ότι οι δύο χώρες μοιράζονται όχι μόνο κοινή ιστορία αλλά επίσης αξίες, συμφέροντα και την εξοικείωση μεταξύ των πολιτών τους.

Ο Βρετανός υφυπουργός τόνισε ότι η Κύπρος έχει να παίξει έναν σημαντικό ρόλο στην ευημερία και την ασφάλεια ολόκληρης της ανατολικής Μεσογείου καθώς είναι «βρίσκεται σε μοναδικό σημείο».

Αναφέρθηκε στην υπάρχουσα διμερή συνεργασία επί καίριων θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, εξαίροντας την Κύπρο ως «σταθερή ευρωπαϊκή δημοκρατία σε μια ταραχώδη περιοχή».

Σε ό,τι αφορά την ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, ο κ. Λίντινγκτον ανέφερε: «Η συνεργασία στην αξιοποίηση της ενέργειας μπορεί να επιφέρει μεγαλύτερη ευημερία και ασφάλεια για όλους, καθώς και μεγάλη ποικιλία στην προμήθεια ενέργεια προς όλη την Ευρώπη. Εμείς ασφαλώς ελπίζουμε να εργαστούμε στενά μαζί με την Κύπρο και οι βρετανικές επιχειρήσεις έχουν πλούσια εμπειρία και εξειδίκευση σε αυτόν τον συναρπαστικό τομέα».

Keywords
Τυχαία Θέματα