Νικητής στις Προεδρικές να είναι η Κύπρος, λέει ο Καρογιάν

19:52 6/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν δήλωσε απόψε ότι το ΔΗΚΟ έχοντας πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας των στιγμών και του μεγέθους των προβλημάτων και των κινδύνων που απειλούν την Κύπρο και συνειδητοποιώντας τις ευθύνες και τα καθήκοντα του, είναι έτοιμο να αγωνιστεί για τη σωτηρία της Κύπρου και με αυτό το σκεπτικό

κατέληξε στην απόφαση του για τις προεδρικές εκλογές.

Μιλώντας απόψε σε περιφερειακή συγκέντρωση του ΔΗΚΟ στη Λευκωσία, ο Μάριος Καρογιάν είπε ακόμα ότι το διακύβευμα των προεδρικών εκλογών δεν είναι ποιο κόμμα ή ποια παράταξη ή ποιος υποψήφιος θα επικρατήσει στις εκλογές του ερχόμενου Φεβράρη, αλλά αν η Κύπρος θα κατορθώσει να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει τη σοβαρή οικονομική κρίση και τους κινδύνους που την απειλούν.

«Θέτουμε πρόσκαιρα στο ράφι της Ιστορίας αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες του παρελθόντος. Δεν λέμε να τις παραγράψουμε ούτε να τις διαγράψουμε. Ούτε να τις ξεχάσουμε. Εκείνο που λέμε είναι ότι, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες εθνικής συνεννόησης, συναίνεσης, συλλογικότητας και κοινής αντιμετώπισης των κινδύνων που μας απειλούν, να αναστείλουμε τις κομματικές, παραταξιακές και ιδεολογικές αντιπαραθέσεις και να δώσουμε από κοινού τη μάχη για τη σωτηρία της πατρίδας» είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, προσθέτοντας πως «άλλη λύση δεν υπάρχει».

«Είτε όλοι μαζί θα κατορθώσουμε να βγάλουμε την Κύπρο από τη σοβαρή οικονομική κρίση, είτε όλοι μαζί  θα καταρρεύσουμε μαζί με την Κύπρο και την κυπριακή οικονομία» ανέφερε.

Ο Μάριος Καρογιάν είπε ότι οι σημερινοί δύσκολοι καιροί, και οι σοβαροί κίνδυνοι που μας απειλούν υπαγορεύουν στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου στάση ευθύνης και δεν θα πρέπει, όπως είπε, να σταθούν εμπόδιο πικρίες, ανταγωνισμοί, πείσματα και εγωισμοί του παρελθόντος, στην ενότητα και τη συλλογικότητα.

«Δεν είναι η ώρα, λοιπόν για κομματικούς, ιδεολογικούς ή παραταξιακούς ανταγωνισμούς. Δεν είναι η ώρα για προσωπικές και κομματικές στρατηγικές και φιλοδοξίες. Δεν είναι η ώρα για άγονες αντιπαραθέσεις και πολιτικές συγκρούσεις. Είναι η ώρα της συστράτευσης και της ενότητας. Είναι η ώρα για εθνική ενότητα και εθνική συνεννόηση. Για συναίνεση και συλλογικότητα. Η Κύπρος χρειάζεται άμεσα κυβέρνηση ενότητας και εθνικής σωτηρίας» πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε πως μπορούμε να προλάβουμε τα χειρότερα και να δούμε με αισιοδοξία το μέλλον «αν  συμπορευτούμε και συστρατευτούμε σε μια πορεία ευθύνης και συλλογικής διαχείρισης των πραγμάτων».

«Μπορούμε, αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Μπορούμε, αν όλοι μαζί αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους που μας απειλούν. Αλλιώς, τα πράγματα θα οδεύουν προς το χειρότερο και εμείς απλώς θα ερίζουμε μεταξύ μας για το ποιος έχει τη μεγαλύτερη ή τη μικρότερη ευθύνη για την επιδείνωση της κατάστασης. Θα ερίζουμε επίσης μεταξύ μας για τα πεπραγμένα του παρελθόντος, ενώ το παρόν υπαγορεύει να αντιμετωπίσουμε συλλογικά και από κοινού τους κινδύνους που μάς απειλούν» πρόσθεσε ο Μάριος Καρογιάν.

Όπως ανέφερε το Δημοκρατικό Κόμμα επιλέγει το δρόμο της

Keywords
Τυχαία Θέματα