ΓΓ ΑΚΕΛ: Πρόωρη η συζήτηση για τις προεδρικές

13:06 3/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την εκτίμηση ότι είναι πρόωρο να συζητείται το θέμα των προεδρικών εκλογών αφού για το ΑΚΕΛ και την Κυβέρνηση άλλα είναι τα θέματα προτεραιότητας, όπως το Κυπριακό, η οικονομική κρίση και η διαχείριση του φυσικού πλούτου της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξέφρασε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στη Σχολή για παιδιά με ειδικές ανάγκες ”Αγιος Γεώργιος” στη Λάρνακα, ο κ. Κυπριανού κλήθηκε να σχολιάσει πρωτοσέλιδο δημοσίευμα

της εφημερίδας «Αλήθεια» σύμφωνα με το οποίο ο Δημήτρης Χριστόφιας έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για επαναδιεκδίκηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας ενώ κάνει λόγο και για δύο τάσεις εντός του ΑΚΕΛ.

«Κάποιοι έχουν ήδη ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία τους. Από τη μια επιχειρούν να προβάλουν τον υποψήφιο που προεπιλέγουν και είναι προφανές ότι αυτός είναι ο κ. Αναστασιάδης και από την άλλη προσπαθούν να ανακαλύψουν προβλήματα στην αντίπερα όχθη που είναι το ΑΚΕΛ. Στο ΑΚΕΛ δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η συζήτηση και εκείνοι που θα αποφασίσουν πως θα προχωρήσει το ΑΚΕΛ είναι τα συντεταγμένα όργανα του κόμματος» είπε.

Πρόσθεσε πως «σίγουρα θα έχουμε διάλογο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ανταλλάξουμε απόψεις αλλά την κατάλληλη στιγμή. Είναι πολύ πρόωρο να συζητούμε σήμερα για τις προεδρικές εκλογές τη στιγμή που είναι ανοικτά μπροστά μας πολύ πιεστικά προβλήματα, όπως το Κυπριακό και η συνάντηση στη Νέα, τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην οικονομία, η επικείμενη προεδρία της ΕΕ την οποία πρέπει να προετοιμάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς και η αξιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο του φυσικού πλούτου που διαθέτει η πατρίδα μας». Αυτά έχουν για το ΑΚΕΛ προτεραιότητα και όχι οι προεδρικές εκλογές, είπε. «Οι άλλοι αν θέλουν να κάνουν σενάρια και να επιχειρούν να προκαλούν προβλήματα ας το δοκιμάσουν» ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα της τουρκικής εφημερίδας «Ζαμάν» ότι οι Τουρκοκύπριοι φαίνεται να αμφισβητούν ότι ο Ντερβίς Ερογλου θέλει λύση στο Κυπριακό, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «ο κ. Ερογλου είναι ένας από εκείνους στην τ/κ κοινότητα, που ακολουθούσαν πάντοτε τη σκληρή γραμμή του Ραούφ Ντεντκάς. Αυτό από μόνο του δημιουργεί αρνητικές προϋποθέσεις».

Ο κ. Ερογλου, συνέχισε, «έμπρακτα έχει αποδείξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ότι δυστυχώς θέλει να μετακινηθεί από δεσμεύσεις τις οποίες είχε αναλάβει ο κ. Ταλάτ και αυτό επιτείνει ακόμα περισσότερο τις δυσκολίες σε ό,τι αφορά τις ίδιες τις διαπραγματεύσεις».

«Εάν και η Τουρκία έχει την ίδια διάθεση για λύση του Κυπριακού όπως δηλώνει, εμείς λέμε ‘Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα’. Ας έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με θέσεις που εντάσσονται στο συμφωνημένο πλαίσιο και να είναι βέβαιοι ότι μπορούμε να εξεύρουμε λύση στο Κυπριακό το συντομότερο δυνατόν» είπε.

Ερωτηθείς για τις προοπτικές της συνάντησης στη Νέα Υόρκη, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την εκτίμηση ότι το περιβάλλον που διαμορφώνεται «κάθε άλλο μας εγκαρδιώνει ότι μπορεί να επιτευχθεί κάποια πρόοδος στη συνάντησ

Keywords
Τυχαία Θέματα